U Grabrovnici održana zanimljiva radionica čitanja slikovnica i pričaonica “Spašavanje bajke”

U sklopu projekta “Kreativni kovčeg” čiji je nositelj Centar za kulturu “Drago Britvić” jučer (utorak) je u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića održana radionica čitanja slikovnica i pričaonica “Spašavanje bajke”. Na radionici su sudjelovali učenici i učiteljice Područne škole Grabrovnica.

Voditeljica radionice bila je Ivanka Ferenčić-Martinčić, spisateljica koju su čitatelji imali prilike upoznati u slikovnicama “Matilda i vještičji mačak” te “Matilda i zagonetne žabe”, no ona je i ravnateljica u Narodnoj knjižnici u Virju.

– Nekada davno, prije nego su postojale knjige i knjižnice, prije udžbenika i pametnih ploča, ljudi su ipak učili. Čuvali su priče i znanje na druge načine, ne između korica. Tko su bili pripovjedači i što danas rade? Kakve veze imaju s YouTubeom i videoigricama? Možeš li baš ti postati pripovjedač? – rekla je Martinčić.

Bajke 2

Ovom radionicom djeca su saznala neke od odgovora na ova pitanja te su i sama mogla pokušati pripovijedati, izmišljati priče i stvarati likove.

Projekt se realizira uz potporu Ministarstva kulture i medija RH u sklopu programa koji potiče čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu, koju je Vlada na prijedlog Ministarstva kulture i medija RH proglasila Godinom čitanja.

(www.icv.hr, ib)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content