MOTO KARAVANA PREVLAKA – VUKOVAR Članovi virovitičkog Moto kluba “Kumovi” zajedno s ‘bajkerima’ iz VPŽ i cijele Hrvatske odali počast žrtvama Vukovara

Hrvatski ‘bajkeri’ i ove godine organizirali su memorijalnu karavanu koja u Hrvatskoj traje još od 2008. godine. Pod sloganom “Zajedno u ratu – zajedno u miru” u pet dana simbolički su spojili najjužniji dio Hrvatske, Prevlaku, s Vukovarom.

Karavana inače kreće s Prevlake, s ciljem da poveže ‘bajkere’ cijele Hrvatske, da se zajedno poklone žrtvama agresije na Vukovar, ali i na ostale dijelove Hrvatske kroz koje motoristi ovom prigodom prolaze.

Inače, organizator karavane je Moto klub Korčula iz Korčule (Smokvica), na čelu s predsjednikom Đanijem Radovanovićem, ‘bajkerom’, dragovoljcem i invalidom Domovinskog rata te u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske.

Karavana pod nazivom “Zajedno u ratu, zajedno u miru” vozi se u pet etapa, a putem se organiziraju marende i razni obroci, te prenoćišta za sudionike karavane.

Povodom obilježavanja tridesete godišnjice sjećanja na žrtvu Vukovara, svoj obol dao je i Moto klub “Kumovi” iz Virovitice.

-Moto klub “Kumovi” iz Virovitice već tradicionalno sudjeluje u moto karavani Prevlaka – Vukovar pod motom ‘Zajedno u ratu, zajedno u miru’. Tako smo i ove godine sudjelovali i odali počast poginulim i nestalim braniteljima ‘grada heroja’ s mnogobrojnim motoristima iz cijele Hrvatske – rekao nam je predsjednik MK “Kumovi” Mario Kopfer.

Obilježavanju 30. obljetnice i Dana sjećanja na Vukovar pridružili su se i članovi Moto kluba “Alka” iz Špišić Bukovice, kao i članovi Moto kluba “Zvijeri” iz Čađavice. Oni su polaganjem upaljenih lampiona na Memorijalnom groblju odali počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata.

(www.icv.hr, ts, adf, foto: MK “Kumovi”, MK “Alka”, MK “Zvijeri”)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content