Prekršajni nalog vlasniku koji je ostavio psa zavezanog za most bez hrane i vode

Jučer smo pisali o tužnom prizoru zlostavljanja i zanemarivanja životinje kojega je zatekao naš čitatelj na mostu preko rijeke Voćinke na području općine Voćin. Naime na lancu dugom tek nešto više od jednog metra za ogradu bio je zavezan crni pas u tipu hrvatskog ovčara. Ostavljen na mostu gdje je dodatno izložen vremenskim uvjetima, posebice vjetru.

Doduše, “vlasnik” se pobrinuo da mu osigura sklonište u vidu prazne limene bačve, no zaboravio je ostaviti mu hranu i vodu. 

Sve je prijavljeno policiji koju smo tražili da komentiraju navedeni slučaj.

– Jučer, 18. siječnja, policijski službenici Policijske postaje Slatina su između naselja Macute i Smude na mostu kod rijeke Voćinke, zatekli psa mješanca crne boje, starosti oko 5 mjeseci, vezanog lancem za ogradu mosta. Provedenim provjerama, utvrđeno je kako je pas vlasništvo 63-godišnjaka s područja Voćina. U svezi događaja slijedi obavijest o počinjenom prekršaju veterinarskom inspektoru i Općini Voćin, dok će 63-godišnjaku biti uručen obvezni prekršajni nalog – stoji u odgovoru koji smo dobili od PU virovitičko-podravske. 

Sada ostaje vidjeti što će poduzeti veterinarski inspektor, kao i općinski komunalni redar. Nesretnog psa “vlasnik” je jučer vratio u svoje dvorište, no postavlja se pitanje koliko će tamo ostati?

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content