“Čuvarice kulturne baštine” iz Kladara održale godišnju skupštinu

Ovoga vikenda Čuvarice kulturne baštine iz Kladara održale su redovnu godišnju skupštinu. Predsjednica Majda Kodžaga otvorila je skupštinu te podnijela izvješće o radu Udruge u 2021. godini.

Udruga je prošle godine, unatoč još uvijek aktualnoj pandemiji Covid-19, odradila i više od planiranoga u prošloj 2021. godini. Tako je Udruga sudjelovala na brojnim manifestacijama kako na području općine Pitomača tako i izvan nje. Ono na što su svakako ponosne je Povelja Općine Pitomača s likom Petra Preradovića za osobit doprinos na očuvanju i promicanju kulturne baštine pitomačkog kraja i promidžbu općine Pitomača.

Uz očuvanje okoliša, uređenja zbirke i okoliša oko zbirke, Čuvarice su odradile i brojne radionice, kako virtualno tako i uživo. Tako su odradile 8. Umrežavanje seoskih žena, radionicu izrade cvijeća od krep papira, radionicu za humanitarni božićni sajam i slično.

– Plan za prošlu godinu unatoč Covidu je ispunjen u potpunosti i više. Za iduću godinu imamo poprilično ambiciozan plan i nadamo se da ćemo ga u potpunosti ispuniti pošto imamo složnu, kreativnu i poprilično motiviranu ekipu – kažu iz Udruge.

Ove godine Čuvarice u planu imaju zaista puno toga. Od ukrašavanja zbirke i okoliša prema tematici (Božić, Uskrs i sl.), manifestaciju Matka nedjelja i izložbu pisanica, izložbu slika, humanitarno djelovanje, radionice i slično. No, ono što svakako valja istaknuti uz brojne radionice, je popis i registracija etno zbirke pri Ministarstvu kulture i medija u suradnji  višom kustosicom Muzeja grada Virovitice Jasminom Jurković Petras, kao i to da Čuvarice ove godine obilježavaju 10 godina od osnutka.

– Fokus su nam radionice s djecom i mladima te sama Etno zbirka. Udruga ove godine obilježava 10 godina od osnutka, ali o tome ćemo malo kasnije. Zahvaljujemo svima na podršci i donacijama s kojima uspijemo odraditi sve što zamislimo. Najviše hvala našim članovima, autoprijevozniku Željku Šubiću kao i općini Pitomača koji su uvijek tu za nas i koji su nam podrška u svemu – poručuju iz Udruge.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content