U Osječko-baranjski sustav civilne zaštite u godinu dana uloženo 3,3 milijuna kuna: Niz izazova, od poplava u našičkom kraju, epidemije do prihvata ukrajinskih izbjeglica

Veliki interes građana izazvalo je razgledavanje opreme, vozila i drugih resursa Policijske uprave osječko-baranjske, Zavoda za hitnu medicinu OBŽ, Društva Crvenog križa OBŽ, Hrvatske gorske službe spašavanja – stanice Osijek, Javne vatrogasne postrojbe Osijek, Udruge izviđača “Slavonski hrast” Osijek, Državne intervencijske postrojbe CZ Osijek i Društva za podvodne aktivnosti Osijek na današnjoj (utorak) smotri na Trgu Ante Starčevića u Osijeku održanoj povodom Međunarodnog dana civile zaštite, a u organizaciji Područnog ureda civilne zaštite Osijek i Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

– Turbulentno vrijeme u kojem živimo još je jedan signal koliko valja ulagati u sustav civilne zaštite. Osječko-baranjska županija je u proteklih godinu dana u taj sustav uložila 3,3 milijuna kuna, a učinili smo i dodatan iskorak sklopivši ugovor s udrugama građana poput Radiokluba “Osijek” i Društva za podvodne aktivnosti Mursa koji će se priključiti sustavu civilne zaštite. U posljednjih godinu dana sustav se suočio s nizom izazova poput poplava u našičkom kraju i epidemioloških teškoća s kojima se još nosimo. Posljednjih dana svjedoci smo i rata u Ukrajini koji nitko nije želio i kojem se nitko nije nadao. Sustav civilne zaštite Osječko-baranjske županije je spremno odgovorio i na te izazove, te smo pripremili infrastrukturu i sve što je potrebno za prihvat izbjeglica koje pristižu i u našu županiju. Za prihvat je spremna i dvorana Jug 2 u Osijek, gdje će biti kratkotrajno smješteni, a potrudit ćemo se nakon toga osigurati im adekvatniji i dugoročniji smještaj – rekao je prilikom obilaska smotre zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

Dodao je kako, kada uspoređuje prirodne elementarne nepogode i rat koji je prouzročio čovjek, ima dojam da će se čovjek brže i lakše dogovoriti s prirodom nego čovjek s čovjekom.

mini IMG 2579 Custom

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content