Specijalna jedinica policije ”ORAO” Orahovica-Našice obilježila 31. godišnjicu osnutka

U subotu, 2. travnja svečano je obilježena 31 godina od osnutka Specijalne jedinice policije ”ORAO” vod Orahovica-Našice te redovna Skupština Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata ”ORAO” Orahovica-Našice.

Obljetnica je započela odavanjem počasti ispred Spomen područja u centru Općine Feričanci.

Svečanom obilježavanju prisustvovali su izaslanik ministra hrvatskih branitelja i podpredsjednika Vlade Tome Medveda Antun Blažević, gradonačelnik Orahovice Saša Rister, gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, načelnik Ferčanaca Marko Knežević, načelnik Donje Motičine Željko Kovačević, načelnik Špišić Bukovica Hrvoje Miler, zamjenik načelnika PU virovitičko-podravske Nenad Križić, načelnik PP Orahovica Krunoslav Bot, predstavnici braniteljskih i civilnih Udruga.

Nakon iznošenja Izvjeća o radu Udruge u 2021. godini i Planu rada za 2022. godinu predsjednika Davora Solića, nazočnima se obratio načelnik općine Feričanci Marko Knežević koji je istaknuo kako mu je iznimna čast i obaveza pomagati braniteljskim udrugama, posebice Udruzi Specijalne policije iz Domovinskog rata ”ORAO” Orahovica-Našice koja s OŠ Vladimira Nazora na području Feričanaca provodi projekt ”Domovinski rat-trajna vrijednost”.

Skupu se potom obratio gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba koji je izjavio da prati rad Udruge i pohvalio njihovu aktivnost, ali i zahvalio na prošlogodišnjoj pomoći u obilježavanju 30. godišnjice ratnih događanja na području grada Našica. 

Zamjenik načelnika PU virovitičko-podravske Nenad Križić istaknuo je zadovoljstvo dobre suradnje s Udrugom te naglasio kako je i kao pomoćnik ministra branitelja uvažavao ovu Udrugu i s njima realizirao brojne projekte.

Na kraju se nazočnima obratio izaslanik ministar hrvatskih branitelja Tome Medveda Antun Blažević koji je prenio zahvalu i čestitku ministra. Naglasio je kako je izuzetno ponosan jer je i on bio dio Specijalne jedinice ”ORAO”  koji je sa sadašnjim članovima, suborcima obišao mnoga ratišta diljem Hrvatske na kojima je postrojba djelovala.

– Izuzetno sam zahvalan jer slušajući izvješća predsjednika Davora Solića, vidljivo je da se Udruga javlja na brojne natječaje i javne pozive Ministartsva hrvatskih branitelja, a i samim kontaktom sa sadašnjim vodstvom Udruge mogu reći da je Udruga Specijalne jedinice policije ”ORAO” Orahovica-Našice jedna od aktivnijih udruga na širem području – rekao je Blažević.

(www.icv.hr, foto: USPDR Orao)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content