Učenici IOŠ Slatina zanimanja CNC operater vratili se sa stručne prakse iz Njemačke u sklopu Erasmus+ projekta „CNC-alati za budućnost“

Učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina boravili su od 27. ožujka do 9. travnja u Frankfurtu na Majni u sklopu Erasmus+ projekta “CNC Alati za budućnost”. U projektu je sudjelovalo 9 učenika zanimanja CNC operater/operaterka u pratnji svojih nastavnika Vedrana Runje i Ranka Čučkovića.

Projekt je realiziran u suradnji s partnerom, Hrvatskim gospodarskim savezom iz Frankfurta na Majni/Kroatische Wirtschaftsvereinigung e.V. (KWVD).

– Ovim projektom učenici su obavljali stručnu praksu u tehnološki naprednim tvrtkama i na taj su način usavršavali svoja znanja i vještine u radu s CNC strojevima te primjeni CAD/CAM programa u konstruiranju proizvoda i pripremi proizvodnje. Učenici su pohađali praktičnu nastavu u tvrtkama Bas Aufuzgsservice GmbH, Invenio Gmbh Engineering Services i Pittler ProRegion Berufsausbildung GmbH, a u slobodno vrijeme obišli su glavne povijesne i kulturne znamenitosti Frankfurta na Majni i upoznali kulturu i običaje zemlje domaćina. Tijekom projekta učenici su usavršavali komunikaciju na njemačkom i engleskom jeziku. Zadnjeg dana stručne prakse u Njemačkoj, učenici su dobili certifikate o izvršenoj stručnoj praksi od strane Hrvatskog gospodarskog saveza u Njemačkoj u kojem je navedeno trajanje stručne prakse kao i tvrtka u kojoj se stručna praksa odvijala. Certifikat će učenicima koristiti prilikom zapošljavanja kako bi se na najbolji način predstavili potencijalnim poslodavcima- rekao je profesor mentor Ranko Čučković.

(www.icv.hr, adf, IOŠ Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content