Aglomeracija Pitomača: Započeli radovi na dogradnji i rekonstrukciji postrojenja za počišćivanje otpadnih voda

Projekt aglomeracije Pitomača pod nazivom “Sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Pitomača” koji se provodi na području općine Pitomača pri samom je kraju, a s tim je početkom kolovoza započeo i drugi projekt u sklopu aglomeracije pod nazivom “Dogradnja i rekonstrukcija postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Pitomača”.

Predmet ovog projekta je rekonstrukcija dovodnog kolektora te rekonstrukcija i dogradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Pitomača na 2. stupanj pročišćavanja kapaciteta 9.000 ES.

-Početkom kolovoza započeli su radovi na rekonstrukciji i dogradnji uređaja za pročišćivanje otpadnih voda. Tu se podrazumijeva i dogradnja 560 metara dovodnog kolektora koji će voditi sve do novog uređaja. Kolektor kreće s izgradnjom od ulice Ljudevita Gaja pa sve do uređaja. Uređaj će biti najnovijeg i najmodernijeg tipa, a trenutno na uređaju imamo prvi stupanj pročišćavanja otpadnih voda što znači mehanički stupanj. U provedbi ovog projekta uređaj će dobiti biološko pročišćavanje otpadnih voda, odnosno drugi stupanj pročišćavanja otpadnih voda. Na samoj lokaciji uređaja se nalazi i upravna zgrada koja će biti rekonstruirana i dograđena. Tamo će se nalaziti i dva aeraciona bazena, a postojeći dio će se nakon izgradnje novog dijela srušiti i na taj način će općina Pitomača dobit novi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda – rekao je direktor Vodakoma d.o.o. Antonio Vidović.

vodoopskrba pitomaca 5
Foto: K. Toplak

Ovim projektom, dakle, rekonstruirat će se dovodni kolektor, te će se izgraditi biološki dio počišćivanja, završne građevine, objekt obrade viška mulja, sustav obrade otpadnog zraka za cjelokupno postrojenje, a pročišćivanje voda će se provoditi putem kombinacije mehaničkog i kemijskog čišćenja.

Vrijednost ovog projekta iznosi 35.200.995,83 kuna (bez PDV-a), a radove izvodi tvrtka Esotech d.d. iz Slovenije.

(www.icv.hr, ib)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content