Otvoren natječaj za stihove za 30. izdanje glazbenog festivala Pjesme Podravine i podravlja Pitomača 2023.

Direkcija Glazbenog festivala Pjesme Podravine i podravlja objavila je natječaj za stihove koji će biti uglazbljeni za izvođenje na 30. izdanju Pjesama Podravine i podravlja Pitomača 2023..

Festival će se, kao i svake godine, tradicionalno održati u dvije festivalske večeri. Prva večer bit će revijalna tematska večer sa skladbama izvedenim na dosadašnjim izdanjima pitomačkog festivala, dok će druga večer biti rezervirana za nove pjesme.

– Ukupno se odabire 18 tekstova od kojih će se 15 tekstova, rangiranih po broju bodova, ponuditi za uglazbljenje i izvođenje, dok će tri teksta biti u pričuvi za slučaj da neki od ponuđenih tekstova skladateljima ne budu uglazbljeni– poručuju iz Direkcije Glazbenog festivala.

Isto tako, za nagradu “Drago Britvić”, koja se dodjeljuje na Festivalu, konkurirat će tekstovi odabrani po ovom natječaju, kao i tekstovi pozvanih autora – skladatelja koji će biti uglazbljeni za izvođenje na festivalu Pitomača 2023.. Nagrada će se dodijeliti već standardno u dvije kategorije: tekst na kajkavskom narječju i tekst na standardnom ili književnom hrvatskom jeziku.

Natječaj je otvoren do zaključno 30. studenoga 2022. godine, a detalje natječaja možete pogledati OVDJE.

(www.icv.hr, foto: ilustracija, Foto Begović)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content