Prošlog tjedna pet prometnih nesreća s ozlijeđenima: Najveće prekoračenje brzine utvrđeno na sjevernoj virovitičkoj obilaznici

Protekli tjedan je na županijskim prometnicama evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih pet s ozlijeđenim osobama, izvijestila je PU virovitičko-podravska. U tim prometnim nesrećama su dvije osobe teško ozlijeđene i pet lako. Jedna vozačica je uzrokovala prometnu nesreću upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola.

Obje teško ozlijeđene osobe su bile mlade vozačice koje su uzrokovale prometne nesreće u kojima su nastradale. Mlada vozačica motocikla je sudar vozila iz suprotnih smjerova uzrokovala upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom u četvrtak u 17,10 sati u Velikoj Črešnjevici, a mlada vozačica osobnog automobila je slijetanje vozila s ceste uzrokovala nepropisnim kretanjem kolnikom u subotu u 8,30 sati u Špišić Bukovici.

Pet lako ozlijeđenih osoba je nastradalo u tri prometne nesreće koje su se dogodile protekli vikend u Slatini, Pitomači i Breziku, a svi nastradali su bili vozači i putnici u osobnim automobilima.

Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 344 prekršaja, od kojih 51 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 69 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 57 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 31 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća brzina kretanja vozila od 127 km/h je utvrđena policijskim „presretačem“ za osobni automobil slatinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnji vozač petak u 11 sati na relaciji Brezik – Suhopolje, odnosno na dionici državne ceste izvan naselja na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 90 km/h.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content