Šima Jovanovac i OK Club nizom hitova otvorili ovogodišnju orahovačku Adventsku čaroliju

Otvorena je ovogodišnja Adventska čarolija u Orahovici na središnjem gradskom trgu uz kuhano vino, fritule i druge eno i gastronomske poslastice te mnoštvo dobre glazbe. Prije prvih izvođača građanima i gostima obratio se orahovački gradonačelnik Saša Rister.

–  Hvala od srca što ste i ove godine s nama. Krenuli smo ove godine nešto kasnije nego uobičajeno, ali vjerujem kako ćemo se svi dobro zabaviti u danima koji su pred nama – rekao je Rister.

Advent-prva-vecer-12-CustomPrva večer otvorena je na najljepši mogući način, slavonskom tamburaškom pjesmom. Prvi su zapjevali i zasvirali članovi mješovitog pjevačkog zbora i tamburaškog sastava Kulturno-umjetničkog društva ”Orahovica”, a potom su se po prvi puta u javnom nastupu u Orahovici predstavila solistica Anamarija Žonka iz Đakovačke Satnice.

Anamrija je izvela nekoliko popularnih tamburaških skladbi, a potom i svoje tri pjesme koje će činiti njen prvi album i za koje će biti snimani spotovi. Nakon izvedbi nekoliko popularnih Božićnih i drugih skladbi Orahovčani su gromoglasnim pljeskom pozdravili najvećeg bećara u Hrvata Šimu Jovanovca.

Šima je pozdravio nazočne na sebi svojstven način.

– Hvaljen Isus i Marija narode moj. Jako mi je drago što sam večeras ovdje s vama, a reći ću vam da sam došao zahvaljujući vašem današnjem sumještaninu, a mom velikom prijatelju još iz mladih rokerskih dana i Crvenih Makova, legendi Viktoru Čelantu. Hvala vam što ste velikim pljeskom podržali ovu našu novu solisticu Anamariju koja je evo krenula u pjevačke vode i ja sam siguran da je čeka dobra budućnost – rekao je Šima i potom pozvao svoja dva prijatelja na pozornicu, dva sjajna tekstopisca, Mirka Benčića te Vladu Medunca, autora poznatih pjesma ”Zajedno smo ostarili” Šime Jovanovca ili ”Ne stidim se roda svoga” MPS –a Bećarine iz Đakova, a koji su pročitali nekoliko svojih tektstova za buduće tamburaške uspješnice.

Advent-prva-vecer-1-Custom– Radimo, stvaramo nove pjesme za našu lijepu tamburu i Slavoniju. Lipi moji od srca vam želim sretan Božić i Novu godinu – poručio je Šima, a potom zapjevao svoju dobru poznatu ”Kad poletiš mala ptico” i onda zajedno sa zborom i tamburašima KUD-a Orahovica te solisticom Anamarijom Žonka, Bijeli Božić.

Program je nastavljen nastupom polaznika Osnovne glazbene škole Milka Kelemena Slatina, Područnog odjela Orahovica, a predstavili su se učenik 2. razreda tambure Jakov Banje, 3. razreda gitare Filip Jakobek, učenici 5 i 6. razreda tambure Matej Pavelić i Niko Jović te učenice 3. i 5 razreda saksofona Petra Šebalj i Anamaria Basa.

Prvu adventsku večer koju je malo pokvario žestok pljusak okončali su dobri stari rokeri OK Club iz Osijeka uz svoj legendarni Cadilac i druge popularne domaće i strane hitove.

Danas (subota) će orahovački Advent početi paljenjem 4. Adventske svijeće, a na Adventskoj čaroliji od 18:30 bit će održan Božićni koncert Puhačkog orkestra DVD-a Orahovica dok će od 19:00 sati zasvirati Tamburaški sastav Fijaker.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content