Deset gerontodomaćica s područja općine Špišić Bukovica počelo s radom u vidu pomoći i skrbi za osobe treće životne dobi

U ponedjeljak 2. siječnja u prostorijama Općine Špišić Bukovice 10 gerontodomaćica s područja općine Špišić Bukovice potpisalo je ugovore o radu na određeno vrijeme i tako počelo s radom u vidu pomoći i skrbi osoba treće životne dobi, kao i osoba koje su u nepovoljnim životnim uvjetima.

Nositelj projekta je Općina Špišić Bukovica koja je zajedno s partnerima, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica te Centrom za socijalnu skrb Virovitica, pripremila i osigurala potrebne kapacitete za uspješnu i kvalitetnu provedbu projektnih aktivnosti. Projekt je odobren u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA -FAZA III – “ZAŽELI POSAO – PRUŽI PODRŠKU” financiranog u okviru Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014 – 2020.

Zaposlenjem 10 gerontodomaćica i njihovim radom u lokalnoj zajednici direktno će se utjecati na povećanje zapošljivosti što će u konačnici rezultirati smanjenjem nezaposlenosti i borbom protiv siromaštva.

Nakon potpisivanja ugovora o radu gerontodomaćice su počele s radom, odnosno s pružanjem usluga pomoći u dostavi namirnica, pomoći pri pripremi obroka, pomoći u održavanju čistoće stambenog prostora, brigu o higijeni, pomoći u socijalnoj integraciji te ostale poslove pomoći starijima i bolesnima s područja općine Špišić Bukovice.

Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Ukupna vrijednost projekta iznosi 65.299,61 EUR (491.999,92 kuna). Ukupno vrijeme trajanja projekta je 8 mjeseci, dok je zapošljavanje gerontodomaćica u periodu od 6 mjeseci. Projektnu dokumentaciju je uspješno izradila i prijavila tvrtka “DRAFT” d.o.o.

(Općina Špišić Bukovica)

rgtfhfg 1

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content