Dvorac Janković u Suhopolju dobit će bazen i wellness, a u “glavnoj zgradi” uredit će se podrum u kojem će biti vinoteka i multifunkcionalna dvorana

Centar za posjetitelje “Dvorac Janković”, prošlu godinu je završio s gotovo 4.000 noćenja, a samo u listopadu i studenom, nakon što su novouređene sobe, bilo ih je 905, odnosno za čak 40 posto više nego u istom razdoblju 2021. Za Dvorac u Suhopolju se doista može reći da je hit destinacija ovog dijela Virovitičko-podravske županije, ali i ovog dijela Hrvatske. Centar je mjesto održavanja brojnih manifestacija i predstavlja središnje mjesto društvenog života općine Suhopolje. A u skoroj budućnosti dobit će i nove sadržaje.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i direktor Domogradnje Siniša Gregorić, potpisali su dva ugovora (ugovor o rekonstrukciji i ugovor o energetskoj obnovi podruma glavne zgrade) ukupne vrijednosti 819.824,19 eura čime kreće treća faza uređenja Centra za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju.

Ugovorom će se u podrumskom dijelu glavne zgrade urediti postojeći prostor u multifunkcionalnu dvoranu i vinoteku, te spojni hodnik s pripadajućim sanitarijama. Istodobno u podrumskom dijelu istočnog krila uređuje se recepcija wellnessa i multifunkcionalne dvorane, zajedničke sanitarije, wellness s pripadajućim sadržajima i prostor bazena. Istodobno će kod istočnog pročelja istočnog krila biti postavljeni platio s vanjskim ležaljkama…

-Novim sadržajem obogatit će se turistička ponuda Dvorca Janković u Suhopolju, Virovitičko-podravske županije i ovog dijela Hrvatske. Pritom će se otvoriti i mogućnost razvoja specifičnih oblika turizma koji do sad nisu postojali, ali smo ih, kada smo pripremali ovaj projekt, vidjeli u viziji projekta – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz kojeg su, potpisu ugovora, nazočili i zamjenik župana Marijo Klement i pročelnica Službe za poslove župana i opće poslove Jasna Abramović.

IMGL6953
Foto: K. Toplak

Rekonstrukcija Dvorca Janković u Suhopolju provodi se u sklopu projekta Poticanje razvoja gospodarskih aktivnosti kroz jačanje turističke ponude Centra za posjetitelje – Dvorca Janković u Suhopolju u svrhu plasmana i promocije lokalnog područja, a sufinancirana je temeljem Ugovora o financiranju sklopljenog između Virovitičko-podravske županije i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te Ugovora o neposrednom sufinanciranju energetske obnove zgrada javne namjene koje imaju status kulturnog dobra davanjem sredstava pomoći sklopljenog između Virovitičko-podravske županije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosti.

Dvorac Janković danas ima 30 dvokrevetnih soba, posjetiteljski i business centar te caffe bar, a turisti u njemu, između ostalog, vole osjetiti atmosferu u kojoj zaista spavaju u pravom dvorcu poput grofa. Pritom, mogu naučiti o povijesti ovog dijela Virovitičko-podravske županije, uživati u gastro ponudi i istražiti okolicu.

(www.vpz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content