Održana 75. redovna godišnja izvještajna Skupština DVD-a Nova Jošava

DVD Nova Jošava održalo je svoju redovnu 75. godišnju skupštinu na kojoj je na samom početku minutom šutnje odana počast preminulim aktivnim članovima društva Ivanu Grguriću i Slavku Galiju.

Izvješće o radu podnio je predsjednik Društva Željko Mihalek koji je istaknuo kako je Društvo u protekloj godini opremilo vatrogasni dom s potrebnim uređajima te u suradnji s Mjesnim odborom organiziralo akcije uređenja okoliša oko doma. Kao najveći nedostatak predsjednik Mihalek je istaknuo kako zapovjednik DVD-a i njegov zamjenik nemaju položen ispit o samostalnom vođenju vatrogasne intervencije te je rekao kako će rješavanje tog problema biti prioritet u narednom periodu.

– U planu rada nam je prioritet i da kroz tekuću godinu rekonstruiramo krov mjesnog doma, s obzirom da isti prokišnjava te su svaka ulaganja u unutrašnjost uzaludna dok se ne riješi pitanje dotrajalog krova– rekao je Mihalek.

U nastavku skupštine su izabrana dva člana Suda časti s obzirom da su u protekloj godini preminuli predsjednik i zamjenik istog Ivan Grgurić i Slavko Gali. Tako je za novog predsjednika Suda časti DVD-a Nova Jošava izabran Josip Brabec, a za zamjenika Marijan Radnić. Na samom kraju nazočnima se u ime VZ VPŽ i gradske vatrogasne zajednice obratio zapovjednik VZG Orahovica Robert Orina, a potom i gradonačelnik Orahovice Saša Rister obojica pozdravivši rad Društva uz želju da ispuni sve točne plana rada za tekuće razdoblje.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content