Od radne akcije do revijalne utakmice: Cabuna proslavila Praznik rada tradicionalnim druženjem svih generacija

Povodom Praznika rada, mještani Cabune i Mjesni odbor Cabuna organizirali su još jedan u nizu tradicionalnih događaja – malonogometni turnir i cjelodnevno druženje. Ova manifestacija postala je neraskidivi dio lokalne zajednice te je u subotu i nedjelju, 27. i 28. travnja, okupila ljude svih generacija.

Mještani su započeli dan radnom akcijom, posvećeni uređenju svojeg mjesta. Kosili su travnjake, obilježavali igralište i posadili lipe, dok su potom krenuli u tradicionalni običaj skupljanja majpana u obližnjoj šumi, simbolizirajući pripremu za Praznik rada.

Već od 2018. godine, veterani Cabunske rijeke obilježavaju ovaj datum organizirajući malonogometni turnir na lokalnom igralištu “Majda”. Ovo igralište nosi ime po preminulom branitelju iz Mjesnog odbora Cabuna, redarstveniku Damiru Babuku, čime se čuva uspomena na njegovu žrtvu. Prije početka turnira, veterani su se poklonili njegovom grobu, paleći svijeće u njegovu spomen.

Turnir je bio pravi sportski spektakl, u kojem su se u prvoj utakmici susreli veterani “Gornje rijeke” i “Donje rijeke”. Uz uzbuđujući nogomet, mještani su mogli uživati u tradicionalnom grahu s kobasicama, dok su žene svojim kolačima dodatno obogatile druženje.

Posebno raduje činjenica da svake godine okupljanje bilježi sve veći odaziv, a najveće oduševljenje izazivaju cabunska djeca, koja su se okupila u velikom broju. Nakon službenog dijela turnira, djeca su izašla na teren i odigrala svoju revijalnu utakmicu, istinski uživajući u sportskom duhu zajednice.

Manifestaciju je svojim prisustvom uveličao i načelnik općine Goran Doležal, ističući time podršku lokalnoj zajednici i njezinim tradicijama.

(icv.hr, D. Vanjhal)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content