Osnovna škola I. G. Kovačića Gornje Bazje zanimljivim programom proslavila Dan škole i 159. obljetnicu

Prvoga dana proljeća, 21. ožujka, OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje proslavila je svoj 159. rođendan.

U prigodnom programu izniman dojam na prisutne ostavile su učenice Lana Vojvodić, Maria Knežević, Dorotea Milaković, Jelena Ivoš i Iva Bukvić koje su se uz tehničku podršku učenika Leona Skupnjaka te pod vodstvom mentorice Andreje Galović, predstavile kreativnom dramsko-scenskom igrom “Tko te ne zna, skupo bi te platio” i pokazale zašto je baš ova pozitivna i edukativna dramska izvedba u svojoj kategoriji proglašena najboljom na županijskome Lidranu te predložena za državnu smotru.

Monologom se pod vodstvom učiteljice Daniele Jovanović predstavila učenica 3. razreda Nora Topić interpretirajući ulomak iz djela “Morski dnevnik Pauline P.” autorice Sanje Polak.

Obzirom da se prvoga dana proljeća obilježava i Svjetski dan poezije, prigodnim se interpretiranjem vlastite pjesme naslova “Proljetna čarolija” predstavila i učenica Jelena Ivoš.

Za glazbeni dio svečanosti pobrinuo se zbor škole uz ravnanje i instrumentalnu pratnju učiteljica Marije Palm Špehar i Milice Renić.

Ravnatelj škole Saša Topić dodijelio je priznanja djelatnicima škole koji su višegodišnjim radom i kreiranjem kvalitetnijega života škole dosegnuli jubilarne godine, a to su redom: Nikolina Ferenčević (5 godina rada), Marko Ivanković (10 godina rada), Željka Marčeta (10 godina rada), Milica Renić (10 godina rada), Dinko Bukvić (15 godina rada), Katarina Topić (15 godina rada), Igor Bregovec (20 godina rada), Danijela Fadljević (20 godina rada), Daniela Jovanović (20 godina rada), Zrinka Žiga (20 godina rada) te Natalija Bajer (25 godina rada).

Posebna zahvalnica i prigodan poklon uručeni su učiteljici razredne nastave Ivanki Feketiji koja je završila svoj radni staž i postala umirovljenica.

Povodom obilježavanja Dana darovitih učenika, također u slavljeničkom tjednu, u petak, 24. ožujka, održan je Kahoot kviz znanja, kojemu su nazočili svi učenici razredne i predmetne nastave iz matične i područnih škola. Osim što su pitanja bila zabavna, moglo se ponešto i naučiti, a glavna je tema bila proljeće. U kvizu je sudjelovalo ukupno 17 timova.

-Čestitke i pohvale svima te mnogo uspjeha u učenju i radu do iduće, 160. obljetnice – poručili su iz škole.

(www.icv.hr, nb, foto: O. Bešić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content