Humanitarna biciklijada “Veliko srce Malom srcu” i ove je godine prošla Viroviticom i prigradskim naseljima

Treća po redu humanitarna biciklijada “Veliko srce Malom srcu” prošla je jučer (subota) ulicama grada Virovitice i prigradskih naselja. Start utrke, već tradicionalno, bio je ispred Gimnazije Petra Preradovića, a cilj kod društvenog doma u Svetom Đurađu.

I ove godine humanitarnu biciklijadu organizirali su Klub za ekspedicionizam i sport KEKS, te Udruga “Veliko srce Malom srcu” – Podružnica za Virovitičko-podravsku županiju, čiji je cilj pomoć roditeljima djece koja imaju srčane bolesti.

– Ovo je treća po redu humanitarna biciklijada, ali naša suradnja s Udrugom Veliko srce Malom srcu traje već pet godina. S njima smo u kontakt stupili za vrijeme izlaganja na jednom od prijašnjih izdanja Viroexpa, gdje su obje udruge imale svoje štandove iako smo za njihovu lijepu priču čuli i ranije. Nakon što smo u potpunosti upoznati s njihovim ciljem i programom rada, odlučili smo i sami biti dio te priče i kao sportaši i kao ljudi i naravno, pomoći koliko god možemo – rekao je uoči početka biciklijade tajnik KEKS-a Goran Jurković.

image-1550

Prilikom prijave za biciklijadu, prikupljali su se dobrovoljni prilozi za korisnike već spomenute udruge, a na samom startu, biciklisti su kod policijskih službenika mogli registrirati svoje bicikle.

-Prije svega velike zahvale dečkima iz KEKS-a koji nas se uvijek sjete, ali i nekolicini roditelja koji mi nesebično pomažu u svemu. Svaki prilog je dobrodošao, novac se uvijek troši razborito, uglavnom na medicinsku opremu i sve je vidljivo na stranicama udruge. Ovo je doista jedna lijepa i hvalevrijedna akcija i stvarno nam sve ovo puno znači – rekla nam je Irena Gros, predsjednica Županijske podružnice “Veliko srce Malom srcu” i iskoristila prigodu kako bi najavila veliku manifestaciju koja će se 30. rujna održati u Suhopolju, a riječ je o godišnjem druženju svih članova udruge, liječnika, medicinskog osoblja, roditelja i djece sa srčanim bolestima.

image-1568

Staza u dužini od 19 kilometara bila je bez uspona i pogodna za sudionike svih životnih dobi, a sudjelovale su i zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta – Honjek Golinac i tajnica Sportske zajednice VPŽ Dora Međimorec. Za mlade bicikliste organizator je osigurao i nekoliko zanimljivih igara, kao i okrijepu za sve sudionike ovogodišnje biciklijade.

Partneri u organizaciji biciklijade bili su i ovog puta Virovitičko–podravska županija, Grad Virovitica, Sportska zajednica Virovitičko–podravske županije, Sportska zajednica grada Virovitice, Dječji vrtić Cvrčak i Caffe bar Roko.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content