Radionica u virovitičkoj Knjižnici: Detaljno o važnosti rane i obiteljske pismenosti

Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica organizirala je za sve knjižničare Virovitičko-podravske županije predavanje i radionicu pod nazivom Razvijanje knjižničnih usluga za poticanje rane i obiteljske pismenosti.

Kolika je važnost knjižničnih usluga za bebe i djecu rane dobi, što govore istraživanja, kakva su iskustva, kampanje, te smjernice predstavila je u uvodnom predavanju Kristina Čunović, knjižničarska savjetnica, ravnateljica Gradske knjižnice ”Ivan Goran Kovačić” iz Karlovca.

Programe i usluge za bebe i njihove roditelje u hrvatskim knjižnicama i primjere dobre prakse predstavila je Danijela Petrić, knjižničarka, voditeljica Dječjeg odjela, iz Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica. Govorila je o knjižničnom osoblju, prostoru, zbirkama za roditelje, zbirkama slikovnica i sl. Uputila je na moguće oblike suradnje i partnerstva u organizacijama u lokalnoj zajednici (rodilište, patronažna služba i dr.).

Nakon predavanja, knjižničari su sudjelovali u vrlo poticajnoj radionici te su predstavili svoje osmišljene kampanje s knjižničnim uslugama za bebe, djecu ranije dobi i njihove roditelje.

I ovom radionicom, educirajući knjižničare,  Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica priključuje se provedbi poticanja čitanja i knjižničnih usluga za djecu od najranije dobi i njihove roditelje. 

(www.icv.hr, sp, GKiČ Vtc)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content