Obnovljena stolarija župne crkve u Čačincima: Uskoro kreće i druga faza obnove

Nakon više od 80 godina otkako je izgrađena, Župna crkva Presvetog trojstva u Čačincima zasjala je u novom ruhu. Izmijenjena je dotrajala stolarija koja je financirana zajedničkim sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Općine i Župe.

Naime, navedeno Ministarstvo je prošle godine odobrilo sufinanciranje projekta obnove vanjske stolarije Župne crkve Presvetog Trojstva u Čačincima čija je ukupna vrijednost nešto više od 24.000 eura, od čega je Ministarstvo financiralo iznos od 13.000 eura, Općina Čačinci 5.300 eura, koliko je osigurala i Župa.

Ovim projektom zamijenila se dotrajala i oštećena stolarija na crkvi, koja je uslijed vremenskih neprilika bila nagrižena korozijom i energetski potpuno neučinkovita. Obzirom na veličinu crkve koju je potrebno zagrijavati tijekom zimskog perioda ugradila se energetski prihvatljivija stolarija. Zamjena stolarije na crkvi Presvetog Trojstva u Čačincima nužan je korak u održavanju vrijedne sakralne građevine koja služi kao mjesto okupljanja vjernika s područja Općine Čačinci i šire te za provedbu raznih aktivnosti u okviru vjerskog, društvenog i kulturnog života zajednice.

– I ovoga puta veliku zahvalu ponovo upućujemo resornom ministarstvu koje još jednom pokazuje angažman u ravnomjernom razvoju naših lokalnih sredina pa tako i Općine Čačinci. Završetkom izmjene stolarije krećemo u novu fazu obnove naše crkve koju ćemo zajedničkim snagama u nekoliko sljedećih faza u cijelosti obnoviti izvana i iznutra – poručio je načelnik Alen Jurenac

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content