Enigmatska udruga Orahovica pobjednik tradicionalnog PUB kviza “Zajedno u ratu – zajedno u miru”

U sklopu obilježavanja Dana grada Orahovice, Udruga HVIDRA Orahovica organizirala je u višenamjenskoj dvorani tradicionalni PUB kviz pod nazivom “Zajedno u ratu – zajedno u miru”.

Uoči početka kviza, izaslanstvo udruge organizatora uz nazočnost gradonačelnika Saše Ristera odalo je počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima kod spomen obilježja u središtu Orahovice. Kviz je otvorio gradonačelnik Rister.

-Posebna poruka ovog kviza je upravo njegov naziv, “Zajedno u ratu – zajedno u miru” jer ovo je jedan odličan način da se očuva istina o Domovinskom ratu i uspomena na sve hrvatske branitelje koji su hrabrošću, životima i dijelovima svoga tijela donijeli i darovali nam svima slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Hvala udruzi HVIDRA na ustrajnosti organizacije ovog kviza i lijepo je vidjeti da je dvorana puna – rekao je Rister.

Osam ekipa iz Orahovice i Našica natjecalo se u deset kategorija po deset pitanja, a nakon više od četiri sata neizvjesne borbe pobjedu je na kraju s 84 osvojena boda odnijela Enigmatska udruga Orahovica. Drugo mjesto s 81 bodom osvojila je ekipa Klasa Optimist također iz Orahovice, dok je bronca pripala ekipi UHBL PTSP Virovitičko-podravske županije.

Nagrade najboljima uručio je predsjednik HVIDRA-e Orahovica Stjepan Varaždinac.

-Hvala svim ekipama od srca što su došle i sudjelovale. Za Orahovačko proljeće pripremamo novi ovakav kviz i vjerujem da će sve ove ekipe ponovno doći uz obećanje koje imamo od još nekih ekipa. Cilj ove priče je da se ne zaboravi, herojstvo i hrabrost hrvatskih branitelja te sveti Domovinski rat i zato je posebno važno da je danas ovdje bilo jako puno mladih ljudi – zaključio je Varaždinac.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content