Vatrogasna zajednica grada Orahovice obilježila Dan svetog Florijana, blagdan zaštitnika svih vatrogasaca

Ispred vatrogasnog doma u Orahovici, kod kipa svetog Florijana, vatrogasci Vatrogasne zajednice grada Orahovice obilježili su jučer (subota) blagdan svog zaštitnika svetog Florijana.

Ešalon od dvadesetak vatrogasaca postrojio se u čast svoga zaštitnika, a potom su ispred kipa položeni vijenac i lampioni za sve poginule hrvatske branitelje i poginule i umrle vatrogasce.

Polaganju je bio nazočan i orahovački gradonačelnik Saša Rister čestitajući vatrogascima njihov dan.

-Čast mi je stajati ispred vas i pokloniti se vašoj humanosti i hrabrosti. Vi ste ti koji ste uvijek prvi, koji podmećete svoja leđa kako bi spasili živote naših sugrađana i njihovu imovinu. Od srca vama hvala za sve što činite za nas, kako bi mi živjeli sigurno, a sve to uz pomoć vašeg nebeskog zaštitnika svetog Florijana koji vas vodi, čuva i pokazuje put. Zato vam od srca čestitam vaš dan, Dan vašeg zaštitnika svetog Florijana – rekao je Rister.

Uslijedila je molitva za sve poginule hrvatske branitelje i poginule i umrle vatrogasce. Svečanost su uveličali članovi Puhačkog orkestra DVD-a Orahovica pod ravnanjem kapelnika Zorana Vlajnića, koji su uoči polaganja odsvirali nekoliko prepoznatljivih koračnica te na samom polaganju izveli državnu i vatrogasnu himnu.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content