U Cabuni već tradicionalno u povodu Praznika rada održano zajedničko druženje mještana i veteranski turnir u nogometu

U povodu Praznika rada, Mjesni odbor Cabuna, naselja u općini Suhopolje, organizirao je malonogometni turnir i druženje mještana.

U subotu, 29. travnja mještani su zajedničkim snagama, u sklopu radne akcije, pokosili travu, ogradili i obilježili igralište, posadili lipe, a zatim i otišli u šumu po majpan, što je tradicija uoči Praznika rada.

Veterani Cabunske rijeke ovaj turnir sad već tradicionalno obilježavaju od 2018. godine na takozvanom igralištu Majda. Naime, ulica je ranije nosila nazov Cabunska rijeka, a sada nosi ime po jedinom preminulom branitelju iz Mjesnog odbora Cabuna, redarstveniku Damiru Babuku.

Uoči početka turnira, veterani Cabunske rijeke posjetili su grobno mjesto i zapalili svijeće u spomen preminulom branitelju te mu na taj način odali počast.

Turnir je bio revijalnog karaktera, u kojem su u prvoj utakmici snage odmjerili veterani “Gornje rijeke” i “Donje rijeke”, a uz “vrhunski” nogomet, mještani su mogli uživati u grahu i raznim mesnim delicijama. Žene su se tom prigodom potrudile te ispekle kolače pa su se okupljeni mogli i osladiti.

-Svake godine odaziv je sve veći, a ono što najviše veseli su cabunska djeca koja su došla u velikom broju, od onih najmanjih pa do onih malo većih. Nakon utakmice veterana i djeca su izašla na teren te odigrala utakmicu revijalnog karaktera, a to je zapravo najveća pobjeda ovakvih druženja, uključiti djecu u mjesne običaje i sportska druženja – poručio je predsjednik Mjesnog odbora Cabuna, Dražen Vanjhal.

(www.icv.hr, dv, MO Cabuna)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content