Grofove kočije u Suhopolju: Contesse i gosti publiku proveli hrvatskom glazbenom baštinom

Prekrasan koncert poklonile su večeras (subota) publici članice suhopoljskog vokalnog ansambla Contesse, koje su sa svojim gostima, klapom Bistrica iz Marije Bistrice i ansamblom Pučpuljike iz Čakovca nastupile na pozornici u dvorištu Dvorca Janković u Suhopolju.

Bio je to posljednji događaj na Grofovim kočijama –  Suhopoljskom kulturnom ljetu. Podsjećamo, Grofove kočije – Suhopoljsko kulturno ljeto posebna je manifestacija koju zajednički organiziraju Općina Suhopolje i Turistička zajednica općine Suhopolje, Vokalni ansambl Contesse, Likovni klub Paleta, KUU Suhopolje i Kulturna udruga KREDA. Donosi spoj tradicije i modernog, a okuplja sve generacije, promičući likovnu, glazbenu umjetnost, kreativnost, ples, stare igre, druženje, a capella pjevanje…   

Jučer (petak) je tako održana kreativna radionica za djecu pod nazivom „Slagalica, risalica“ u dvorištu Likovnog kluba Paleta. Dok su djeca crtala i kreativno se izražavala, mame su učile više o pravilima šminkanja. U poslijepodnevnim satima u perivoju dvorca Janković održana je edukativna radionica za djecu pod nazivom „Điha, điha konjiću“, a potom i I. Dječja smotra folklora. 

Današnji koncert ,”Zlatne note Slavonije”, otvorio je Dražen Vanjhal, zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Suhopolje koji je poželio publici da uživa u izvedbama i raskoši glasova na pozornici.  

Izvođači su publiku poveli na putovanje kroz hrvatsku glazbenu baštinu, od slavonskih pjesama, klapskih aranžmana, do modernih skladbi u interpretaciji prekrasnih muških i ženskih vokala, nagrađenih pljeskom i pohvalama. 

Contesse, Bistrica i Pučpuljike pjevali su o ljubavi, obitelji, moru, tajnama, zemlji i rodnoj grudi, temama koje povezuju sve ljude i sve krajeve u Hrvatskoj. Univerzalnim vrijednostima i pričama iz prošlosti koje su sačuvane kroz stihove i glazbu zatvorili su tako  ovogodišnje Suhopoljsko kulturno ljeto – Grofove kočije koje će svoje “putnike” rado dočekati i sljedeće godine. 

(www.icv.hr, mlo; foto: M. Lovrenc) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content