VIDOVO 2023. Otvorena 12. Izložba proizvoda i usluga Udruženja obrtnika općine Pitomača

Udruženje obrtnika općine Pitomača u sklopu obilježavanja Dana općine Pitomača – Vidova tradicionalno danas (nedjelja) održava 12. Izložbu proizvoda i usluga. Na njoj sudjeluje 10 tvrtki i obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava s područja općine Pitomača, ali i grada Virovitice. 

Uz domaćina, predsjednika Udruženja obrtnika općine Pitomača Željka Šubića, svečanosti otvorenja nazočili su predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Dinko Begović, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, potpredsjednica Hrvatske obrtničke komore Jelena Ivaniš, predsjednik HOK-a Virovitičko-podravske županije Stjepan Kenjerić…

– Trenutno u općini Pitomača ima 185 aktivnih obrtnika. Pomalo radimo, borimo se, stvaramo neke bolje uvjete za budućnost i mislim da imamo perspektivu uz svestranu pomoć i Općine, i Županije, ali i države. Stup društva jesmo i mislim da društvo može počivati na nama – rekao je predsjednik Udruženja obrtnika općine Pitomača Željko Šubić. 

Prisutnima se obratila i potpredsjednica Hrvatske obrtničke komore Jelena Ivaniš.

– Okupili smo se na manifestaciji gdje obrtnici izlažu svojih vrijednih ruku djela. Njihov rad je temelj našeg gospodarstva i ovakva događanja su prilika da to javno pokažemo. Trenutačno u Hrvatskoj registrirano gotovo sedam tisuća obrta koji ukupno zapošljavaju više od 215 tisuća obrtnika i radnika. Imamo povećanje u odnosu na svibanj prošle godine i ti podaci nas posebno vesele jer unatoč svim izazovima rastemo, razvijamo poslovanje te time doprinosimo rastu gospodarstva naše zemlje. Hrvatska obrtnička komora snažno podržava ovakve manifestacije jer su prilika da naše sugrađane upoznamo s kvalitetom obrtničkih proizvoda – rekla je Ivaniš. 

Podršku obrtnicima dao je i načelnik općine Pitomača Željko Grgačić. 

– Ovo je izložba koju Općina Pitomača apsolutno podržava. Mi smo unatrag nekoliko godina sufinancirali i sufinanciramo rad, kako udruženja obrtnika, tako i same obrtnike s do 50 tisuća kuna za kupnju strojeva, imamo industrijsku zonu koju dajemo i obrtnicima i poduzetnicima sa svom infrastrukturom. Vi obrtnici ste pokretači, vi ste ti koji zapošljavate, vi ste nosioci svega. Tu ste na svim manifestacijama, uključujete se u sve i veliko vam hvala na tome – rekao je Grgačić te službeno otvorio današnju izložbu. 

Izložbeni prostor na kojemu obrtnici prezentiraju svoj rad i usluge prostire se ispred Centra za kulturu „Drago Britvić“, a svi zainteresirani izložbu mogu pogledati do 19 sati.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content