Orahovački Jaglaci najbolji u međužupanijskim vodenim igrama osoba s intelektualnim teškoćama

Na bazenima u Lipiku održano je Međužupanijsko natjecanje za osobe s intelektualnim teškoćama pod nazivom “Ljetni bljesak 2023.” i bilo je to prvo ovakvo natjecanje u Hrvatskoj.

Organizator natjecanje bio je Centar za inkluziju Pakrac povodom obilježavanja treće godine svog osnutka i samostalnog rada Centra. Na ovom natjecanju sudjelovalo je deset ekipa s područja osam županija i to Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Karlovačke, Međimurske, Grada Zagreba i Požeško-slavonske, a među njima i Udruga za osobe s intelektualnim teškoćama Jaglac Orahovica koja je polučila odličan rezultat osvojivši prvo mjesto:

– Ovim putem želimo se zahvaliti Centru za inkluziju Pakrac – Lipik, organizatorima i volonterima na ovom događaju, jer su osmislili zaista super igre i pružili nam podršku oko svega, ujedno promičući inkluziju i sportske igre te iste podigli na veću razinu. Nadamo se nagodinu još većem broju ekipa, ali i ove godine je bilo odlično. Deset udruga natjecalo se u pet disciplina, voda iznad glave, gađanje u koš lopticama poredanim po bojama, slalom između bova, gađanje lopticama u krugove i štafeta u bazenu. Ponosni smo na našu ekipu koja je dala sve od sebe kako bi postigla ovako dobre rezultate, ali i na druženju i opuštanju uz ovako divne ljude. Posebno hvala našim članovima ekipe, Mikiju, Davoru, Kristini, Valeriji i Josipu. Ova je naša čarobna petorka zaslužna za ovako dobre rezultate– rekla je voditeljica poludnevnog boravka u Jaglacu Ivona Žagar uz koju su ekipu u Lipiku vodili još Suzana Knežević i Marin Milovac:

– Najviše mi se svidjela disciplina gađanje loptica u koš poredanim po bojama. Natjecanje mi je bilo super, vidio sam neke stare prijatelje i upoznao nove. Nikada nisam sudjelovao u igrama na bazenu, ovo mi je prvi put i jedva čekam sljedeći. Ostale udruge su bile isto odlične. Ja sam predvodio svoju ekipu Jaglaca i jako sam ponosan na rezultat– vidno presretan poručio je kapetan ekipe Jaglaca Davor Hlavati.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content