Završen projekt izrade Akcijskog plana za upravljanje posjetiteljima turističko-rekreacijskog centra “Jezero – Hercegovac – Ružica grad”

Veleučilište u Virovitici bilo je podugovoreno od Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije za realizaciju projektne aktivnosti izrade Akcijskog plana za upravljanje posjetiteljima u sklopu projekta „Uređenje Turističko-rekreativnog centra Jezero-Hercegovac-Ružica grad“.

Tijekom izrade Akcijskog plana za upravljanje posjetiteljima, projektni tim (članovi Odjela za turizam) je proveo potrebne istraživačke i koordinacijske aktivnosti u cilju utvrđivanja i ocjene stanja glavnih elemenata razvoja tematskog područja. Temeljem rezultata provedenih analiza sekundarnih i primarnih podataka u suradnji s relevantnim dionicima, formiran je plan aktivnosti u okviru pripadajućih programa kako bi se podržala održivost razvojnog projekta.

Akcijski plan je izrađen i predan Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije sukladno definiranim ugovornim obvezama. Postizanjem ciljeva Akcijskog plana za upravljanje posjetiteljima doprinijet će se dugoročnoj održivosti investicije kroz aktivnosti kojima će se optimizirati korištenje i očuvanje tematskog područja.

(vuv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content