Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine Nova Bukovica i blagdan Velike Gospe

U Mjesnom domu u Novoj Bukovici održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu proslave Dana općine Nova Bukovica i blagdana Velike Gospe. Bila je to prigoda za istaknuti sve što se radilo u proteklom razdoblju. Uoči sjednice, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Riječi dobrodošlice na samom početku svečanosti uputio je zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Manuel Mandić, koji je nazočnima predstavio rad vijećnika u posljednjih godinu dana.

-U razdoblju od prošle svečane sjednice održali smo ukupno osam sjednica Općinskog vijeća na kojima smo usvojili, odradili i raspravili niz važnih odluka, tema i izvještaja. Rezime našeg rada obiluje vidljivim rezultatima koji nas raduju, ali i obvezuju na daljni rad i zalaganje. Želim iskreno zahvaliti vijećnicima i vijećnicama, te općinskom načelniku, što smo u sučeljavanju ideja i dobrih prijedloga zajedno odradili većinu toga i učinili najviše u danim okolnostima na dobrobit i kvalitetu života svih naših žitelja – rekao je Mandić i svim mještankama i mještanima čestitao Dan općine i blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije.

IMGL0001
Foto: K. Toplak

Načelnik Tomislav Bračun govorio je o brojnim i uspješno realiziranim projektima u proteklom periodu, kao i onima koji su u fazi provedbe, naglasivši kako su uz puno muke izvukli maksimum i redovno se prijavljivali na natječaje, najčešće ministarstava, kako bi poboljšali općenito stanje općine, komunalnu infrastrukturu, opremljenost vlastitog pogona, sadržaje za djecu i mlade…

-Našim aktivnostima trudimo se pokriti sva općinska naselja. Pri kraju smo uređenja okoliša i fasade Mjesnog doma u Bukovačkom Antunovcu. U Breziku smo napravili geodetski elaborat pojasa županijske ceste, potom projektnu dokumentaciju za izgradnju i rekonstrukciju pješačko-biciklističke staze… Postavili smo i dva nova dječja igrališta u naseljima Miljevci i Dobrović. U Novoj Bukovici smo, uz igralište Nogometnog kluba Zrinski, pored dječjeg igrališta kojeg smo lani postavili, sada izgradili vanjsko vježbalište za rekreativce. Trenutno smo u postupku javne nabave za projekt uređenja groblja i sanacije kuće oproštaja u Novoj Bukovici. Pomogli smo u popravku oštećene pravoslavne crkve, kao i sanaciji župne crkve ovdje u Novoj Bukovici. Najviše se trudimo u demografskom smislu, a tu, prije svega, mislim na prekrasan dječji vrtić o kojem sam govorio i prošle godine, a sada je sam proces u finalnoj fazi, slijedi još postavljanje ograde, dovoz namještaja i ostale opreme, te manji radovi, a isti će biti završen i opremljen u rujnu – istaknuo je načelnik Bračun.

IMGL0002
Foto: K. Toplak

Tvrtka HEP Elektra Virovitica, nakon razgovora i svih potrebnih aktivnosti, pokrenula je ogromno ulaganje na području općine Nova Bukovica.

-Riječ je o postavljanju novih trafostanica, izmjene drvenih bandera betonskima i postavljanje nove mreže u zoni vikend naselja u vinogradima iznad Nove Bukovice, čime se snažno povećava atraktivnost, vrijednost i opremljenost infrastrukturom našeg vinogradskog kraja – objasnio je T. Bračun.

Načelnik Bračun potom je istaknuo veliko zadovoljstvo suradnjom s Virovitičko-podravskom županijom, te županom Igorom Androvićem.

-Virovitičko-podravska županija nas je podržala i partner nam je u prijavi velikog projekta – multifunkcionalnog centra za posjetitelje na našem bukovačkom Meksiku, u blizini dječjeg vrtića. U sklopu tog projekta u planu je izgradnja nove zgrade s kuglanom, kafićem, prostorima za udruge, salom za sastanke i edukacije, vanjskim sadržajima koji bi imali boćalište, igralište za mali nogomet i košarku, skate park, trkačku stazu i tribine. Taj je projekt prijavljen na natječaj u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, te je u fazi ocjenjivanja – naglasio je Bračun i uputio velike zahvale svim djelatnicima Općine i onima koji su bili važan kotačić u ostvarivanju već spomenutih projekata, te svim mještankama i mještanima čestitao Dan općine i blagdan Velike Gospe.

Čestitke mještanima u povodu Dana općine potom su uputili zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić i načelnik općine Petrijanec Željko Posavec.

IMGL0021
Foto: K. Toplak

Čestitkama se pridružio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović istaknuvši kako je općina Nova Bukovica mjesto u kojemu svi kao zajednica doprinose gospodarskom, kulturnom i društvenom razvoju ovog vrlo aktivnog kraja.

-Čast mi je danas biti ovdje s vama u povodu obilježavanja 30. obljetnice osnutka općine Nova Bukovica. Ova općina u posljednjih je 30 godina izuzetno napredovala u svim sferama društvenog i javnog života, komunalne infrastrukture, gospodarstva… Najviše me vesele projekti koji se odnose na djecu i mlade stoga čestitam načelniku Bračunu i njegovom timu ljudi, kao i članovima Općinskog vijeća koji su podržali projekt samostalne izgradnje dječjeg vrtića, što će se u konačnici, vjerujem, pokazati itekako uspješnim. Velik broj mališana s područja općine, ali i šire, naći će svoje mjesto u budućem vrtiću u Novoj Bukovici. Postajemo županija u kojoj će svaka općina imati vrtić, na taj način poboljšavamo uvjete života obiteljima u ruralnim sredinama i velika nam je želja da sva djeca imaju jednake uvjete kao i ona u urbanim područjima. Gotovo svaki dosad realiziran projekt na području općine Nova Bukovica jednim ili čak većim dijelom sufinanciran je od strane resornih ministarstava, a odličnu suradnju Općina ima i s Virovitičko-podravskom županijom. Načelniku zahvaljujem na suradnji, a svim mještankama i mještanima čestitam Dan općine – rekao je župan Andrović.

IMGL0074-1
Foto: K. Toplak

Svečanoj sjednici nazočili su: načelnici općina, Robert Grabar (Mikleuš), Mato Damjan (Crnac), Josip Vučemilović – Jurić (Gradina), predsjednik Općinskog vijeća Općine Čađavica Josip Piskać, županijski pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok, županijska vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus…

Na kraju je uručen prigodan poklon donedavnom novobukovačkom župniku, Dejanu Iliću, te su uručena i Javna priznanja zaslužnim pojedincima koji su svojim djelovanjem pridonijeli razvoju ove općine. Ovogodišnje laureate možete pogledati OVDJE.

(www.icv.hr, vpz.hr, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content