Tenjske ulice dobivaju novi asfalt: Nakon dvije obnovljene ulice i derutna Savska pretvorena u novu prometnicu

Osječki gradonačelnik Ivan Radić u ponedjeljak je obišao završene radove na sanaciji ceste u Savskoj ulici u Tenji, na dionici od Orljavske do Antunovačke ulice, gdje je uklonjen dotrajali sloj asfalta te postavljen novi u dužini od 550 i širini od šest metara.

– Vrijednost radova je 110.000 eura, trajali su tri tjedna i izvela je ih naša gradska tvrtka Unikom. Za Mjesni odbor Tenja, u odnosu na 2021. godinu, podigli smo sredstva za 35 posto, što se može vidjeti po tenjskim ulicama. Do sada su obnovljene ulice svete Ane u vrijednosti 220.000 eura, Jure Kaštelana u vrijednosti 230.000 eura, te Vjekoslava Hengla u vrijednosti 235.000 eura, gdje je napravljeno i proširenje parkirališta. Također je napravljeno parkiralište u Osječkoj ulici – rekao je gradonačelnik Radić.

Od kapitalnih investicija izdvojio je stambenu zgradu sa 68 stanova, vrijednu tri milijuna eura, te izvijestio kako se u nju uselilo 68 osječkih obitelji. Dodao je da je cijena najma stana četiri puta niža od tržišne.

– Od planova koje imamo u Tenji svakako moramo izdvojiti i dječji vrtić. Izvođač je uveden u posao, radovi su već započeli, čime ćemo osigurati svoj djeci iz Tenje upis u vrtić. Vrijednost radova 1,8 milijuna eura, od čega je milijun eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti – kazao je gradonačelnik, ističući kako su u suradnji s Đakovačko-osječkom nadbiskupijom otvorene dvije skupine u tenjskom Pastoralnom centru, čime je do izgradnje novog objekta zadovoljena potreba za vrtićem u ovom mjesnom odboru.

– Također, kroz ITU mehanizam planiramo brojne projekte, poput biciklističke staze do središta Tenje, izgradnju sportsko-rekreakcijskog centra Adica, uređenje bajera, javne površine i zelene infrastrukture. Planiramo još raditi i nerazvrstanu cestu u Ulici Tina Ujevića, za što smo ove godine u proračunu osigurali 422.000 eura – izvijestio je.

Gradonačelnik je napomenuo i da je tenjska manifestacija “Slavonijo, u jesen si zlatna” ove godine prvi puta proglašena manifestacijom od posebnog značaja za grad Osijek, a Grad ju je podupro s 13.000 eura, što će, najavio je, učiniti i iduće godine.

Direktor Unikoma Igor Pandžić objasnio je da su radovi u Savskoj ulici, osim asfaltiranja, obuhvatili i zamjenu 18 revizionih okana te da su uređene i bankine.

Josip Mihaljević, gradski vijećnik s područja Tenje, izrazio je zadovoljstvo izvedenim radovima, ističući da je riječ samo o jednima u nizu koji su završeni u posljednje vrijeme.

– Drago mi je da se unazad nekoliko tjedana viđamo po ne znam koji put ovdje u Tenji, jer gradonačelnik sa suradnicima obilazi projekte na koje smo čekali dugo godina. Savska ulica je jedna je od najdužih u novom naselju i njenom obnovom su definitivno podigli standard po pitanju sigurnosti u prometu te jednu derutnu ulicu pretvorili u novu prometnicu – rekao je Mihaljević. Zaključio je i kako će se završetkom radova na svlačionicama NK Slavonac, u kojem je registrirano 120 igrača, djeci koja tamo treniraju omogućiti svi potrebni uvjeti za nesmetane treninge.

Izvedenim radovima zadovoljan je i stanovnik Savske ulice Josip Valentić, koji je podsjetio da je asfalt u Savskoj ulici bio toliko oštećen da se nije moglo voziti jednom stranom ceste.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content