Branitelji iz Duge Međe skuhali najbolji čobanac na “Zlatnom fertunu” u sklopu ovogodišnje Voćinske kestenijade

Turistička zajednica Vrata Papuka u partnerstvu sa SHLU “Jelen” Voćin, te uz supokroviteljstvo Općine Voćin, u sklopu obilježavanja 14. Voćinske kestenijade danas (subota) je organizirala otvoreno prvenstvo Voćina u kuhanju čobanca pod nazivom “Zlatni fertun”.

Dok se na “Zlatnom fertunu” čak 17 ekipa natjecalo tko će skuhati najbolji čobanac, Osnovna škola Voćin je u prostoru Hrvatskog doma priredila “Dječja posla”, odnosno zabavan program za mališane.

Osim čobanca, svi koji su danas pohodili Voćin mogli su kušati pečene kestene kao uvertiru onoga što se za sutra (nedjelja) priprema na 14. Voćinskoj kestenijadi.

Prosudbena komisija u sastavu Franjo Pajtl (predsjednik), Anica Božičković (član) i Željko Launek (član), nakon podrobnog kušanja svih uzoraka donijela je odluku o pobjedniku “Zlatnog fertuna”. Prvo mjesto tako je osvojila ekipa Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, drugo mjesto zauzeli su “Kotlić majstori” Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Virovitica, a treći su bili lovci SHLU “Jelen” Voćin.

Bogate, prigodne nagrade u ime organizatora, Turističke zajednica Vrata Papuka, uručio je stručni suradnik za turizam Mislav Šljivac.

Cijelo vrijeme dok se čobanac krčkao, a Trg Gospe Voćinske mirisao na pečene kestene, sve posjetitelje i natjecatelje zabavljao je Tamburaški sastav Sokak slavonski.

Više fotografija možete vidjeti OVDJE.

(www.icv.hr, adf)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content