Na čačinačkim ribnjacima održano 5. Natjecanje hrvatskih branitelja i djece u ribolovu udicom na plovak

U povodu 32. obljetnice osnutka 2. bojne 132. brigade, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja te u organizaciji UHBL-PTSP-VPŽ, jučer (nedjelja) je na čačinačkim ribnjacima održano 5. Natjecanje hrvatskih branitelje i djece u ribolovu udicom na plovak.

Na natjecanju je sudjelovalo sedam ekipa po tri člana i to HVIDRA Orahovica, UHBL-PTSP-VPŽ, HVIDRA VPŽ, UDVDR Slatina, Udruga 2. bojne 132. brigade te Branitelji Čačinci 1 i 2.

Poslije tri sata natjecanja u ekipnom dijelu, nakon zbroja svih sektora, slavila je ekipa UDVDR Slatina, drugo mjesto pripalo je ekipi Branitelji Čačinci 2, a treće HVIDR-i Orahovica.

U Sektoru A najbolji ribolovac bio je Robert Keler s ukupno 5.832 grama ulovljene ribe, drugi je bio Zdenko Velić s 3.770 grama, a treći Nikica Mačković s 3.363 grama ribe. U Sektoru B slavio je Danijel Volenik s 6.790 grama, drugi je bio Željko Geng s 5.573 grama, a treći Tihomir Hološ s ukupno ulovljenih 5.137 grama ribe. U Sektoru C najviše je uhvatio Gojko Nikolić, ukupno 8.266 grama, drugi je bio Mirko Horvat s 1.725 grama, a treći Murat Durmiši s 1.706 grama.

Događaju je nazočila i voditeljica Ureda, odnosno viša stručna savjetnica u Područnoj jedinici Virovitica, Sektoru za savjetodavnu i psihosocijalnu pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja Marina Kraljić, koja je najboljim ekipama uručila pokale i medalje.

– 2. bojna 132. brigade osnovana je 4. listopada 1991. upravo u Čačincima i stoga naša Udruga svake godine organizira ovaj sportski događaj kako bi odali počast poginulim braniteljima i sjetili se slavne prošlosti njenih pripadnika. Najviše smo ponosni što se ovom natjecanju rado priključuju djeca, pa i unuci hrvatskih branitelja što je jako važno– rekao je predsjednik UHBL PTSP VPŽ Miroslav Milovuković.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content