Potpora malim borcima: Orahovica će 17. studenog svjetliti za “Palčiće”

Grad Orahovica uključuje se u obilježavanje Svjetskog dana prijevremeno rođene djece, a koji se obilježava 17. studenog. Taj dan gradska fontana svijetlit će u prepoznatljivoj boji Palčića – ljubičastoj. 

-U cijelom svijetu jedno od desetoro djece rođeno je prije vremena. U Hrvatskoj je riječ o više od 2600 djece godišnje, odnosno sedmero svakoga dana. Takvoj djeci, da bi preživjela, neophodni su namjenski medicinski uređaji te velika stručnost i posvećenost kvalitetno i stručno obrazovanih medicinskih djelatnika.

Potporu roditeljima prijevremeno rođene djece kontinuirano pruža jedina Udruga ove vrste na području Republike Hrvatske – Klub roditelja nedonoščadi “Palčići”. Dana 17. studenog, širom svijeta, organiziraju se aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svijesti o problemu prijevremenog rađanja.

Jedna od tih aktivnosti je osvjetljavanje poznatih građevina dekorativnom rasvjetom ljubičaste boje, budući da je to boja koja simbolizira „Palčiće“. Tako će i naša gradska fontana 17. studenoga svijetliti samo za njih – rekao je gradonačelnik Orahovice Saša Rister.  

(www.icv.hr, vg) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content