U Slatini otvoren novoizgrađeni natkriveni garažni prostor Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije

Sredstvima Virovitičko-podravske županije izgrađen je prostor za vozila patronažne skrbi i zdravstvene njege u kući bolesnika Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije u Slatini. Upravo je novoizgrađeni garažni prostor bio povod današnje (utorak) posjete virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovog zamjenika Marija Klementa, ravnatelja Doma zdravlja Virovitičko podravske županije dr. Ivice Foteza, pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb VPŽ Melite Sirovice i slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića.

Više o samom projektu izgradnje, njegovoj namjeni i vrijednosti, rekao je ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Ivica Fotez.

– Dobra suradnja s Gradom Slatinom se pokazala i ovdje, budući da su u sklopu zajedničkog projekta uklonjena stara dotrajala stabla nekadašnjeg parka na ovom prostoru, jer su predstavljala potencijalnu opasnost građevinama u okruženju. Grad Slatina je na tom prostoru izgradio parkiralište za pučanstvo koje je od iznimnog značaja za Dom zdravlja u Slatini, a na površini, uz novoizgrađeno gradsko parkiralište, Dom zdravlja VPŽ je uz logističku pomoć Grada Slatine i financijsku potporu Virovitičko-podravske županije, koja je bila i nositelj projekta, izgradilo parkiralište, odnosno natkriveni garažni prostor za službena vozila svojih djelatnika. Vrijednost projekta je 395 tisuća kuna, odnosno 52.425 eura, a kojim je umjesto dosadašnjih pet, pod krov stavljeno svih 17 službenih vozila kojima raspolaže slatinski Dom zdravlja- rekao je ravnatelj Fotez te dodao:

– Uvijek smo težili unapređenju zdravstvenih ustanova, a kad zaokružimo cijelu priču, otvaranje ovoga parkirališnog prostora je za nas jednako bitno kao i otvaranje ambulante iz razloga što imamo djelatnost Patronažne zdravstvene zaštite, Zdravstvene njege u kući bolesnika, Palijativne skrbi i vozila koja su namijenjena za kućne posjete liječnika u ambulantama. Vozila su nakon određenog vremena izloženosti kiši, suncu i snijegu te ostalim vremenskim (ne)prilikama bila podložna “habanju”, a s druge strane u takvim se uvjetima djelatnicima otežava rad, osobito u zimskim uvjetima kad moraju vozilo očistiti od snijega i ugrijati da bi uopće mogli započeti s radom koji je zahtjevan sam po sebi. Uređenjem ovoga natkrivenog parkirališnog prostora omogućili smo našim sestrama i ostalim djelatnicima da imaju koliko-toliko primjerene uvjete rada, kao što to imaju djelatnici koji su u zatvorenom prostoru u ambulantama, jer njihovo radno mjesto je vozilo, odnosno kuće obitelji koje obilaze u svom svakodnevnom radu. Baš zbog toga smo željeli njima omogućiti da budu i oni jednim dijelom smješteni, te imaju dobre uvjete rada, odnosno ulaze u vozilo koje će biti spremno za upotrebu bez naknadnih čišćenja i ostalih priprema- zaključio je Fotez.

Župan Igor Andrović je istaknuo kako je Županija do sada u Dom zdravlja u Slatini uložila više od dva milijuna eura, te da će i nadalje ulagati u sve zdravstvene ustanove na području Virovitičko-podravske županije.

– Možemo reći da smo doista u posljednjih nekoliko godina imali velika ulaganja u ambulante Doma zdravlja diljem Virovitičko-podravske županije, a među najvećim ulaganjima su ulaganja u Dom zdravlja u Slatini, od energetske obnove paviljona 3 i 4, te opremanja istih novom modernom medicinskom opremom, izgradnje bazena za rehabilitaciju i kupovine novih vozila, do uređenja ovoga natkrivenog parkirališnog prostora čime smo zaokružili niz dosadašnjih ulaganja. Na taj način osigurali smo lakši i efikasniji rad djelatnicima Doma zdravlja, osobito u zimskim uvjetima- istaknuo je župan Andrović te naglasio kako tu ulaganjima nije kraj, te će Županija kao osnivač svih zdravstvenih institucija na županijskom području i dalje ulagati u iste.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content