Gospodarska suradnja Osijeka i Kazahstana: Najinteresantniji IT sektor, poljoprivreda i transport

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i veleposlanik Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj Akylbeka Kamaldinova, na sastanku, koji je održan danas (četvrtak), razmatrali su mogućnosti gospodarske suradnje Osijeka i Kazahstana.

Gradonačelnik Radić istaknuo je kako Osijek bilježi najbolje gospodarske brojke unatrag 15 godina, rekordnu visoku zaposlenost i rekordno nisku nezaposlenost te odlično popunjavanje poduzetničke zone u Nemetinu.

Dodao je kako će veleposlanik Kamaldinov u sklopu svog nastupnog posjeta u petak posjetiti i osječki IT park.

– U siječnju iduće godine otvorit ćemo IT park gdje također postoje određeni potencijali za razvoj i suradnju. S veleposlanikom smo dogovorili daljnje sastanke i korake te se veselim budućoj suradnji. Veleposlanika smo upoznali i s mogućim suradnjama na području riječne i zračne luke gdje u ovom trenutku imamo uistinu velike investicije, proširenje putničkog terminala Zračne luke Osijek te 30 milijuna eura vrijednu izgradnju terminala za rasute terete u riječnoj luci. Siguran sam da će se naša suradnja nastaviti i nakon ovog sastanka– kazao je gradonačelnik.

Veleposlanik Kamaldinov naglasio je interes za osječki IT sektor, za poljoprivredu i transport.

– Transport je za nas vrlo zanimljivo područje jer tražimo nove rute za transport naših proizvoda i dobara u središnju i zapadnu Europu– rekao je veleposlanik.

(Grad Osijek)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content