Grad Orahovica i Turistička zajednica grada Orahovice raspisali natječaj za fotografe amatere: Kreirajte sadržaj za gradski kalendar

Grad Orahovica i Turistička zajednica grada Orahovice raspisali su natječaj za fotografe amatere i ljubitelje fotografije za gradski kalendar. Treću godinu zaredom Grad i Turistička zajednica građanima će prepustiti kreiranje kalendara, a isti će i ove godine tradicionalno u prosinci biti podijeljen svakom kućanstvu na području Orahovice i prigradskih naselja.

– Cilj natječaja je fotografijom prikazati sve ljepote i turističku ponudu grada Orahovice kroz četiri godišnja doba na kalendaru koji će imati 12 stranica plus naslovna fotografija. Svaki autor može na natječaju sudjelovati s više kolor, odnosno crno-bijelih fotografija, a iste se šalju popunjavanjem prijavnice koja je sastavni dio natječaja putem e-maila– kaže direktorica TZ grada Orahovica Lana Jurkin, te dodaje kako fotografije moraju biti u digitalnom obliku, u A4 formatu, dimenzija 210 x 297mm (2500 x 3500 piksela), rezolucije 300 dpi i ne smiju sadržavati nikakve tekstualne poruke niti potpise.

Autor fotografije osobno je odgovoran za prikazani motiv na fotografiji, garantira da ne postoje prava trećih osoba, odnosno da će eventualne zahtjeve trećih osoba rješavati osobno i bez dodatne naknade. Isto tako autor prepušta Turističkoj zajednici i Gradu Orahovici ostvarivanje autorskog prava u dijelu reproduciranja, distribucije i predstavljanja javnosti te fotografije, vremenski, prostorno, dimenzijski i količinski neograničeno, u bilo kojem elektroničkom, tiskovnom ili drugom mediju u svrhu promocije grada Orahovice kao jednog od vodećih kontinentalnih turističkih odredišta.

Autor fotografije odobrava Turističkoj zajednici i Gradu Orahovici korištenje njegovih osobnih podataka iz popunjene prijavnice za aktivnosti vezano za provođenje natječaja. Pri svakom korištenju fotografija iz ovog natječaja Turistička zajednica i grad Orahovica se obvezuje naznačiti ime i prezime autora fotografije. Autora treba navesti ispod svake fotografije za koji mjesec predlaže fotografiju.

– Natječaj je otvoren od 8. studenog do 1. prosinca, a nakon zatvaranja Povjerenstvo za odabir najboljih fotografija izabrat će 13 fotografija koje će činiti kalendar za 2024. godinu. Rezultati natječaja bit će objavljeni putem web stranica Grada Orahovice i Turističke zajednice te putem medija. Svakom od autora čija fotografija bude izabrana od strane povjerenstva, Turistička zajednica i Grad Orahovica donirat će prigodni poklon– zaključila je Jurkin.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content