Hrvatski branitelji iz Duge Međe posjetili i darivali osnovnoškolce i vrtićarce u Čađavici

Danas (četvrtak) su Osnovnu školu “Davorin Trstenjak” Čađavica i Dječji vrtić “Lipa” u Čađavici posjetili hrvatski branitelji iz Duge Međe.

Posjeta predsjednika i potpredsjednika Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, Mirka i Ivice Bušljete, te generala Mirka Horvatina, dio je programa rada udruge.

U Čađavici ih je dočekao općinski načelnik Mirko Rončević, a u Dječjem vrtiću “Lipa” ravnateljica Ana Krmpotić, te su zajedno mališanima podijelili narukvice “Vidljivi u prometu”.

U Osnovnoj školi “Davorin Trstenjak” dobrodošlicu gostima i načelniku Rončeviću poželjela je ravnateljica Ksenija Žunec, te im se zahvalila na posjeti i narukvicama koje su podijelili učenicima nižih razreda.

– Općina Čađavica već dugi niz godina ima dobru suradnju s Udrugom hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa i ovo nije njihov prvi posjet našoj općini. Naš KUD Podravina redovni je sudionik Pekmezijade koju ta udruga organizira u Dugoj Međi. Članovi udruge česti su gosti ovdje kod nas u Općini Čađavica, na manifestacijama koje mi organiziramo i uvijek su dobrodošli. Ovo je još jedan lijepi primjer suradnje dva mjesta, dvije općine i nadam se da će se tako nastaviti i dalje – istaknuo je načelnik Rončević te se zahvalio gostima na dolasku.

Predsjednik UHBDDR Duga Međa Mirko Bušljeta je naglasio da je ova aktivnost u programu rada udruge te da je provode i u drugim školama.

(www.icv.hr, adf, foto: UHBDDR Duga Međa)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content