Klub vijećnika SDP-Fokus reagirao na ostavku slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića

Na jučerašnjoj (četvrtak) sjednici slatinskog Gradskog vijeća u ime Kluba vijećnika SDP-Fokus vijećnica Ksenija Plantak oglasila se priopćenjem zbog izvanredne situacije u Gradu Slatini.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Je li optužni prijedlog pravi razlog ostavke gradonačelnika?

BIVŠI GRADONAČELNIK BJEŽI I PALI MOSTOVE ZA SOBOM

Vijećnici Kluba Fokus-SDP na današnjoj sjednici Gradskog vijeća traže odgodu sjednice zbog izvanredne situacije u Gradu Slatini koju je prouzročio bivši gradonačelnik Denis Ostrošić. Smatramo da javnost ne zna cijelu istinu i okolnosti koje su do svega ovoga dovele. Bivši gradonačelnik izjavljuje da su razlozi njegove ostavke zdravstvene, odnosno obiteljske prirode. Ako je to uistinu tako, zašto bi mu bili krivi pročelnici i zašto bi ih naprasno smijenio prije svoje ostavke?! Javnost i mediji trebaju znati da bivši gradonačelnik prešućuje jako bitnu činjenicu, a to je stvarni razlog smjene pročelnika. Uvredljivo je da prilikom ostavke nije spomenuo nalaz Ministarstva financija već se krivnja svaljuje na nedovoljnu podršku gradskog vijeća. Prema informacijama kojima raspolažu vijećnici kluba Fokus-SDP kao razlog smjene pročelnika navodi se optužni prijedlog koji je u Grad Slatinu stigao još u rujnu ove godine. Ministarstvo financija Republike Hrvatske navodi da je Grad Slatina oštećen za stotine i stotine tisuća kuna.

Donošenje bilo kakvih odluka na Gradskom vijeću u ovakvim okolnostima je zbog toga izuzetno neozbiljno, a čak i opasno dok se vijećnicima i javnosti ne predoči prava istina. Vijećnici Kluba Fokus-SDP stoga pozivaju na odgodu sjednice i traže da im se dostavi sva pisana korespondencija između bivšeg gradonačelnika i bivših pročelnika vezano uz njihovu smjenu te svi materijali koji upućuju da je prema Gradu Slatini ili određenim ovlaštenim osobama Grada podignut optužni prijedlog.

Nažalost, osim neke osobne satisfakcije nema velike koristi sada da podsjećamo javnost i medije kako su vijećnici Fokusa i SDP-a kontinuirano upozoravali na nepravilnosti i nelogičnosti u vođenju grada. Kamo sreće da se naša upozorenja poslušalo na vrijeme jer bi možda neke stvari bile otkrivene ranije, a time i potencijalna šteta za Grad bila manja.

Za novog gradonačelnika Iliju Nikolića bivši je gradonačelnik Ostrošić izjavio kako ima “njegovo puno povjerenje”. Ovim putem apeliramo i tražimo od novog gradonačelnika Ilije Nikolića da ne skriva informacije od javnosti niti da na bilo koji način štiti bivšeg gradonačelnika ukoliko postoje bilo kakve sumnje na nepravilnosti ili su pokrenute određene istražne radnje. Zbog svega navedenog tražimo odgodu ove sjednice, predlažemo reviziju Ministarstva financija za 2022. i tekuću godinu, a skupit ćemo i potpise za raspisivanje tematske sjednice.

U potpisu, vijećnici Kluba Fokus-SDP: Ksenija Plantak, Martina Tepeš, Sanja Mrzljak Jovanić i Dario Vrbaslija

(Fokus-SDP)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content