Mato Lukić preuzeo dužnost župana Osječko-baranjske županije: Nastavljamo istim tempom do kraja mandata

Nakon što je na sjednici Hrvatskog sabora dosadašnji župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić potvrđen za novog ministra obrane i potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske, njegovu dužnost župana preuzeo je prvi zamjenik Mato Lukić. Naime, prema Zakonu, nakon dvije godine mandata, dužnost župana preuzima prvi zamjenik, a mandat obnašatelja dužnosti župana Mate Lukića započeo je danas (petak) kolegijem kabineta i nizom aktivnosti.

– Iskoristit ću priliku i čestitati našem dojučerašnjem županu Ivanu Anušiću na imenovanju potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane RH. Prije nekoliko trenutaka smo izvršili primopreduju, iako ona nije službeno ni zakonski potrebna i dogovorili daljnju suradnju ministarstva i Županije. Kao njegov prvi zamjenik bio sam involviran u ukupan dosadašnji rad svih naših upravnih odjela. Ministar Anušić mi ostavlja izvrstan tim u Osječko-baranjskoj županiji koji je opravdao dosadašnja očekivanja i siguran sam da istim tempom nastavljamo do kraja mandata. Aktivnosti se nastavljaju i nećemo raditi promjene jer smjer koji je zadan je i do sada davao izvrsne rezultate. Naravno da planiramo i nove projekte, naglasak ćemo staviti na dodatno osnaživanje gospodarstva, ali i na obrazovanje i zdravstvenu skrb koje su i temeljne zadaće Županije, a sve s ciljem osnaživanja istoka Hrvatske, kako gospodarski, tako i demografski – rekao je Mato Lukić.

IMG 9226 Custom

Ivan Anušić je odmah stupio na novu dužnost, a na mjesto župana podnio je ostavku.

– Iznimna mi je čast preuzeti dužnost potpredsjednika Vlada Republike Hrvatske i ministra obrane RH. S ciljem jačanja obrambenih kapaciteta i unapređenja sigurnosti naše Domovine, istinski ću se posvetiti osnaživanju i moderniziranju Hrvatske vojske, simbola snage i ponosa hrvatskog naroda. Hrvatski vojnik najvažniji je dio obrambenog sustava, stoga ću osobitu pažnju posvetiti dodatnom jačanju materijalnih prava i poboljšanju uvjeta života, obuke i rada hrvatskog vojnika, dočasnika i časnika. Zahvaljujem predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, stranačkim kolegama i koalicijskim partnerima na ukazanom povjerenju za obnašanje ove časne dužnosti u službi hrvatskog naroda i Republike Hrvatske – izjavio je Ivan Anušić.

(www.icv.hr, tj, OBŽ)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content