Održano Vijeće za prevenciju za općine Čačinci, Zdenci i Crnac, Krunoslav Bot: Stanje na području tri općine je zadovoljavajuće

U prostoru općinske Uprave Čačinci, a na poziv Policijske postaje Orahovica, održano je Vijeće za prevenciju za općine Čačinci, Zdenci i Crnac.

Vijeću su nazočili, u ime općine Čačinci, predsjednik Vijeća Tomislav Tomić, načelnik općine Crnac Mato Damjan, načelnik i predsjednik Vijeća općine Zdenci Tomislav Durmić i Jurica Kiris, te u ime Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Čačinci profesor Velimir Tresk.

Načelnik Policijske postaje Orahovica Krunoslav Bot iznio je nazočnima statističke podatke o kaznenim djelima i prekršajima na području ove tri općine za proteklih devet mjeseci te stanje ocijenio zadovoljavajućim.

– Pozvali smo čelnike općina koji su okosnica rada u svojim sredinama i s kojima usko surađujemo po pitanju svega, pa tako i prevencije određenih prekršaja i nedjela. Cilj ovog sastanka je bio iznijeti trenutno stanje sigurnosti, kriminaliteta, prekršaja u cestovnom prometu, vezano uz prometne nesreće, i mogu reći da je stanje na području sve tri općine zadovoljavajuće i dobro i nadam se da će tako biti i do kraja godine– rekao je načelnik Krunoslav Bot te pozvao čelnike općina i na daljnju suradnju.

– Važno je da čelnici općina i našeg grada budu više nego aktivni u očuvanju društva, jer samo zajedno možemo puno toga spriječiti. Svjedoci smo raznih događanja i kaznenih djela svuda oko nas i zato prevencije i upozorenja nikada dosta– nastavio je Bot te najavio aktivnosti do kraja godine:

– Slijedi nam Martinje pa Božićni i novogodišnji blagdani, pa tako i naša operativna akcija ”Mir dobro” koju ćemo provesti od 15. prosinca 2023. do 14. siječnja 2024. godine– zaključio je Bot.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content