Orahovački gradonačelnik Rister ugostio 18 biciklista koji će “Srcem za heroje” voziti od Orahovice do Vukovara

Poznati orahovački i svjetski kuhar te dragovoljac Domovinskog rata Dražen Šafar, ekipa njegovih prijatelja i UHBL PTSP VPŽ, u nedjelju, 12. studenoga organiziraju 3. memorijalnu biciklističku vožnju od Orahovice do Vukovara.

Vožnju prati projekt pod nazivom “Srcem za heroje”, a vožnja je pod radnim naslovom “Pave Vukelić – Pajo” s obzirom da je ista posvećena upravo pokojnom brigadiru Hrvatske vojske, legendarnom heroju Domovinskog rata Pavi Vukeliću te poginulim pripadnicima 132. brigade Orahovica-Našice i svim žrtvama Grada Heroja.

Ove godine generalni pokrovitelj vožnje je Ministarstvo hrvatskih branitelja, pokrovitelji su Virovitičko-podravska županija i Grad Orahovica, dok je suorganizator UHBDDR Duga Međa. Ovim povodom, sudionike vožnje primio je u maloj gradskoj vijećnici gradonačelnik Orahovice Saša Rister, a potom je održan i radni sastanak u cilju pripreme za vožnju.

-Teško mi je sada bilo što reći, prije dvije godine sam tu vožnju odvezao sam, prošle nas je bilo pet, a sada evo 18 biciklista i sva podrška i pokroviteljstva, meni je srce puno. Velika mi je želja bila da ova moja ideja naiđe na plodno tlo, da ovaj humani i sveti cilj bude prepoznat i eto, sve to se na kraju i ostvarilo. Hvala svima koji su mi pružili ruku pomoći, našim braniteljskim udrugama, Županiji i Gradu Orahovici te naravno Ministarstvu hrvatskih branitelja, svim sponzorima i donatorima, a najviše hvala ovim divnim ljudima koji će voziti – rekao je Dražen Šafar.

Šafar je ukratko i predstavio vožnju.

-Sve počinje u nedjelju, 12. studenoga u 7:30 sati odavanjem počasti na grobnom mjestu Pave Vukelića – Paje, a potom će uslijediti polaganje kod spomen obilježja poginulim braniteljima u središtu Orahovice gdje će biti održan i kratak program uoči starta vožnje, a koji je u 08:30. Dionica vožnje je Orahovica – Našice – Koška – Bizovac – Vukovar. Na ulazu u Vukovar će nas dočekati članovi Moto kluba Golubica i zajedno u koloni idemo do Spomen doma hrvatskih branitelja, a potom ćemo na Memorijalnom groblju odati počast. Zatim svi zajedno idemo put Bogdanovaca gdje će nas dočekati načelnik te općine Marko Barun s kojim ćemo obići tamošnji Spomen dom – zaključio je Šafar.

Gradonačelnik Orahovice Saša Rister naglasio je kako je Grad Orahovica sve tri godine pokrovitelj ove vožnje s velikim ponosom i čašću.

-Dražen Šafar je rođeni Orahovčanin koji je svojim radom i promocijom Grada zaslužio da itekako stanemo iza njega i pomognemo koliko možemo, a posebno u ovoj predivnoj i domoljubnoj akciji za hrvatske heroje i nadasve našeg heroja Pavu Vukelića – Paju. Hvala svima koji su se uključili jer i ovim činom zajedno dokazujemo da se Domovinski rat i žrtva hrvatskih branitelja nikada neće zaboraviti – rekao je Rister.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content