Turistička zajednica Područje Vrata Papuka na blagdan svetog Stjepana organizirala tradicionalni Božićni koncert u Čačincima

Na blagdan svetog Stjepana, Turistička zajednica Područje Vrata Papuka organizirala je tradicionalno Božićni koncert u Čačincima, u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva. Koncert je održan u suorganizaciji sa Župom te pod pokroviteljstvom Općine Čačinci pred prepunom crkvom.

Kroz program su zapjevali ženski pjevački zbor KUD-a Čačinci, solistice Mirjana Dadić-Kraljik, Tamara Prelog i Danijela Lokner, te mali zbor Dječjeg vrtića “Lipa” Čađavica – područni odjel Čačinci, a sve pod dirigentskom palicom i glazbenom pratnjom na klaviru maestralnog Šime Milovca.

Čačinački Božićni koncert kroz pjesmu i misli donosi priču o rođenju Isusa Krista, a središnji događaj je tradicionalno uprizorenje žive Svete Obitelji koju je ove godine utjelovila obitelj Kolačko iz Čačinaca.

Program je vodila direktorica TZP Vrata Papuka Ana Marunica, a uz mnoštvo Čačinčana koncertu su nazočili i načelnik Alen Jurenac, ravnateljica vrtića ”Lipa” Ana Krmpotić i mnogi drugi.

Prekrasne izvedbe svih izvođača dobile su velik pljesak, a najjači su dobili mali vrtićanci koji su na kraju koncerta izveli dvije skladbe- ”Božić dolazi” i ”Zvončiči”.

– Naš Božićni koncert je poseban, ima dušu kao rijetko koji, a izvođači su Čačinčani i baš smo ponosni, sretni i puni Božjeg blagoslova. Svima vam od srca želim Sretan Božić– rekao je načelnik Jurenac, a potom se obratio i župnik čačinački, velečasni Nedjeljko Androš:

– Teško mi je pronaći prave riječi, ovo je predivno. Naš zbor KUD-a izveo je nekoliko starinskih božićnih pjesama koje se ne čuju tako često i odlično su to djevojke i žene odradile. Solistice kao i uvijek nevjerojatne, a posebno je bilo lijepo vidjeti ove mališane. Naša crkva ovim koncertom dobiva jedno bogatstvo i zato od srca hvala svima koji ulažu ogroman trud da sve ovo organiziraju i pripreme. Vjerujem kako će tradicija još dugo trajati– zaključio je velečasni Androš.

Direktorica TZP Vrata Papuka i voditeljica programa Ana Marunica zahvalila je također svim izvođačima, Svetoj Obitelji, publici i svima koji su pomogli u organizaciji ovog koncerta koji je svake godine najljepša čačinačka Božićna čestitka.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content