Likovna radionica “Zvjezdana noć na moj način” oduševila male orahovačke osnovce

U Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Orahovici održana je slikarska radionica za djecu pod nazivom “Zvjezdana noć na moj način pod stručnim vodstvom umjetnice i profesorice Vedrane Filipović Marinić.

Na radionici su sudjelovali učenici od 7 do 14 godina, a mali kreativci imali su priliku razvijati svoje slikarske vještine.

-Učenici su slikali akrilnim bojama na platnu, a kao motiv i inspiracija za njihove radove poslužila je slika “Zvjezdana noć” nizozemskog, postimpresionističkog slikara Vincenta van Gogha. Svi sudionici pokazali su iznimno zanimanje i angažman tijekom radionice što je rezultiralo prekrasnim i kvalitetnim radovima. Ovakve radionice predstavljaju idealnu platformu za djecu i učenike koji žele istražiti svoj talent, otkriti nove tehnike slikanja i izraziti sebe kroz umjetnost. I nadalje ću nastojati organizirati slične radionice u svim gradovima županije, a Orahovica mi je posebno draga jer sam u ovom gradu i školi provela nekoliko prekrasnih radnih godina – rekla je profesorica Filipović Marinić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content