Ministar Piletić uručio Društvu multiple skleroze Virovitičko–podravske županije vrijedan Ugovor u sklopu Programa “Zaželi – prevencija institucionalizacije”

Uoči održavanja 16. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, ministar Marin Piletić u nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića u Đakovu je dodijelio četiri ugovora vrijedna više od 5,2 milijuna eura za provođenje projekata u sklopu Programa “Zaželi – prevencija institucionalizacije”.

Ugovore je uručio Udruzi osoba s invaliditetom grada Požege i Požeško-slavonske županije, Društvu multiple skleroze Virovitičko-podravske županije, Gradskom društvu Crvenog križa Valpovo i Udruzi Veličanka. Ugovor Društvu multiple skleroze VPŽ uručen je predsjednici Društva Ljiljani Brkić.

Ministar Piletić istaknuo je kako će provođenjem projekata više od 100 žena i muškaraca pružati svakodnevnu pomoć i podršku za više od 670 starijih i nemoćnih osoba.

Dodao je kako je Program Zaželi izrazito važan hrvatski patent kroz koji je u tri faze zaposleno više od 22 tisuće žena koje su pružale pomoć i podršku u svakodnevnim aktivnostima više od 130 tisuća starijih i nemoćnih osoba.

Popis dobitnika i vrijednost ugovora:

1. UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM GRADA POŽEGE I ŽUPANIJE POŽEŠKO-SLAVONSKE “I treća dob u domu mom”, vrijednost projekta: 1.440.000 eura

2. DRUŠTVO MULTIPLE SKLEROZE VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE, “Niste sami Faza IV”, vrijednost projekta: 1.275.000 eura

3. HRVATSKI CRVENI KRIŽ, GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA VALPOVO, “Snagom dobra za starije i nemoćne”, vrijednost projekta: 1.056.000 eura

4. UDRUGA VELIČANKA, “Zajedno možemo više! – faza IV.”, vrijednost projekta: 1.485.000 eura

(mrosp.gov.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content