Ove filmove i serije Hrvati su najviše “guglali” prošle godine

Prema pretraživanjima na Googleu, Hrvati su prednost davali stranim filmovima, dok se među serijama našla jedna turska, jedna regionalna, dvije Netflixove i jedna HBO-ova, prenosi 24sata.

Barbie i Oppenheimer najpretraživaniji filmovi

Što se filmova tiče, na samom vrhu najpretraživanijih su “Oppenheimer” i “Barbie”, dva filma koja su u kina izašla u isto vrijeme u srpnju. Ipak, barem što se pretraživanja tiče, “Oppenheimer” je broj jedan.

Oba filma, jedan od najpoznatijoj lutki na svijetu, a drugi o tvorcu atomske bombe, zaradili su milijune dolara.

Iza njih slijedi “Zvuk slobode”, film kojeg su neki nazvali i najkontroverznijim ove godine. Radnja filma temelji se na istinitim svjedočanstvima o krijumčarenju djece.

Na četvrtom mjestu je “Avatar”. Drugi dio izašao je krajem 2022., više od 10 godina nakon što je James Cameron napravio prvi dio. U Hrvatskoj je ovaj film ostvario velik uspjeh.

“Sve u isto vrijeme” još jedan je film koji je izašao 2022., a koliko je popularan i kritički hvaljen pokazuje i čak sedam osvojenih Oscara na dodjeli ove godine.

Film je bio nominiran u 11 različitih kategorija, a osvojio je nagrade u sljedećim: Najbolji sporedni glumac (Ke Huy Quan), Najbolja sporedna glumica (Jamie Lee Curtis), Najbolji originalni scenarij, Najbolja montaža, Najbolja režija, Najbolja glumica (Michelle Yeoh) i naposljetku, osvojio je nagradu za Najbolji film.

Južni vetar Hrvati najviše “guglali”

Što se serija tiče, u Hrvatskoj se najviše “guglala” serija “Južni vetar: Na granici”. Radi se o jednoj od najpopularnijih serija diljem regije o srpskom podzemlju.

Drugo mjesto zauzela je turska serija “Zlatni kavez”, dok je na trećem HBO-ova “The Last of Us”. Serija je to koja se temelji na popularnoj videoigri iz 2013. godine, a publiku su posebno impresionirali glumac Pedro Pascal te glumica Bella Ramsey.

Netflixova “Wednesday” također je na listi najpretraživanijih serija u 2023. Riječ je o seriji koja prati jednu od članica obitelji Addams, Wednesday, koju je utjelovila Jenna Ortega. Serija je popularna posebice među mlađom publikom, a kostim tmurne i namrgođene kćeri Addams jedan je od najtraženijih za Noć vještica.

“Ginny i Georgia”, još jedna Netflixova serija, nalazi se na petom mjestu. Početkom 2023. je prikazana njezina druga sezona, te se ubrzo najavilo i kako će dobiti i treću i četvrtu.

(24sata.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content