Slasne bucke: Recept za najmekše germknedle s kojima ćete advent s ulica dovesti u vaš topli dom

Iako su se germknedle prije uvijek vezivale isključivo uz skijanje, zadnjih par godina postale su pravi simbol adventskog razdoblja, a mi vam donosimo jednostavan recept Maje Jalšovec za one najmekše, prenosi Zadovoljna.hr.

Ako ste bili na adventu i ispraznili novčanik, a rado bi u ovo doba pojeli još koju germknedlu, u ovoj zimskoj poslastici možete uživati i kod kuće. Dovoljno je samo slijediti recept Maje Jalšovec koja je za svoje mnogobrojne pratitelje i uz pomoć Podravke i Dolcele objavila pripremu i recept za bucmaste knedle kojih se ne bi posramila ni austrijska skijališta. Maja je na svom Tik Tok kanalu poznata po receptima za obroke od pet eura, a sad će ovim receptom na svom Instagram profilu spasiti vaš kućni budžet jer advent možete dovesti i u vaš dom.

Slatki specijalitet porijeklom iz Austrije, Češke i Bavarske već se godinama udomaćio na zagrebačkom adventu. Hrvati su ju zavoljeli na skijanju, a onda doveli na domaće ulice baš u ovo adventsko doba. Osim dugo očekivanog recepta, Maja donosi i korisne improvizacije kuhanja germknedli na pari ako nemate za to predviđeno posuđe.

RECEPT – GERMKNEDLA

Sastojci za tijesto:

  • 500 g Podravka glatkog brašna
  • 300 g mlijeka
  • 70 g šećera
  • 1 suhi Dolcela instant suhi kvasac
  • 1 jaje
  • 80 g maslaca sobne temperature
  • Podravka pekmez od šljiva

Sastojci za kremu:

  • 3 žumanjka
  • 50 g šećera
  • 2 Dolcela vanilin šećera
  • 1 žlica Dolcela gussnela
  • 400 g mlijeka

  • Priprema:

– Umijesite tijesto od svih navedenih sastojaka (osim pekmeza), ali tek nakon pet minuta miješanja dodajte omekšali maslac. Nastaviti mijesiti deset minuta dok ne dobijete glatko tijesto.

– Ostavite da se smjesa podupla te zatim razvaljajte u pravokutnik debljine 1,5 centimetar i od njega režite kvadrate.

– Kvadrate punite Podravka pekmezom od šljiva, zatvorite ih i kružnim pokretom formirajte knedle. Kuhajte ih na pari od 10 do 15 minuta.

– Napravite kremu. Zagrijte mlijeko, a u posebnoj posudi pjenjačom lagano istucite žumanjke, šećer i gussnel te toj smjesi dodajte malo vrućeg mlijeka nastavljajući miješati. To radimo da bi istemperirali jaja i da ne koaguliraju. Potom sve to stavljamo u vruće mlijeko i nastavljamo pjenjačom miješati dok se krema ne zgusne.

– Prelijte kremu odnosno umak od vanilije po skuhanoj knedli te dodajte mak.

(zadovoljna.dnevnik.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content