U akcijama dobrovoljnog darivanja krvi u Novoj Bukovici i Slatini prikupljeno 115 doza dragocjene tekuće

Jučer (patak) je Gradsko društvo Crvenog križa Slatina organiziralo dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi, prvu u Novoj Bukovici, a drugu u Slatini.

Akcija u Novoj Bukovici, na koju se odazvalo 33 darivatelja, bila je prva ovogodišnja, a krv je dala 31 osoba, od kojih 25 muškaraca i šest žena, dok su dvije osobe odbijene iz zdravstvenih razloga. Prvi put krv je darivao Ivan Bilavčić iz Bukovačkog Antunovca.

Na akciju u Slatini odazvale su se 94 osobe, a krv je dalo njih 84, od kojih 64 muškarca i 20 žena, dok je iz zdravstvenih razloga odbijeno 10 osoba. Prvi put krv su darovale četiri osobe i to Ines Kovačec iz Josipova, te Iva Mikić, Nikol Nikšić i Mile Pereković iz Slatine.

– U ove dvije akcije pristupilo je puno mladih osoba od kojih je dvadeset posto žena, što daje nadu za oporavak davalaštva krvi na širem slatinskom području. U slatinskoj akciji krv su dala i trojica ”veterana” s više od 100 darovanih doza krvi, a to su Željko Kočiš iz Bakića sa 110 darovanih doza, Ivica Keseg iz Grabića sa 107 darovanih doza i Damir Balković iz Slatine sa 106 darovanih doza. U ovoj godini broju od 100 davanja priključit će se još trojica darivatelja, a to neka bude poticaj mladim osobama- naglasio je ravnatelj CK Slatina Vladimir Jelenčić te dodao da je jučer ekipa iz osječke transfuzije, na čelu s liječnicom Marinom Mitrović, odradila sjajan i naporan posao, na čemu im je ispred Crvenog križa Slatina zahvalio.

Od prosinca 2012. godine krv prikuplja Transfuzijska jedinca KBC Osijek na području četiri slavonske županije.

(www.icv.hr, adf, foto: CK Slatina, D. Lacković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content