Koordinacija braniteljskih udruga s prostora ratne općine Virovitica: “Napadi na Ivana Turudića nadilaze sve komunikacijske norme i ulaze u sferu govora mržnje”

Koordinacija braniteljskih udruga s prostora ratne općine Virovitica poslala je priopćenje za medije vezano za kandidaturu pravosudnog dužnosnika i hrvatskog branitelja, Virovitičanina Ivana Turudića na mjesto glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Kako se već danima u Republici Hrvatskoj odvija, moglo bi se reći, bjesomučna haranga, od strane dijela političke elite i dijela medija, na gospodina Ivana Turudića, poznatog pravosudnog dužnosnika, ali i hrvatskog branitelja, našeg Virovitičanina, koji je s nama, objedinjenima u 50. samostalni bataljun Zbora narodne garde i 127. brigadu Hrvatske vojske bio kada je bilo najteže, dakle 1991. godine, kada se branila i obranila Republika Hrvatska, smatramo se dužnim stati u njegovu obranu i reći da ovo što mu se čini, odnosno
na koje načine ga se napada, nadilazi sve komunikacijske norme i ulazi u sferu govora mržnje.

Jasno nam je da je gospodin Turudić javna osoba i da javnost, političari i mediji mogu i trebaju propitkivati njegov stručni rad pa i privatni život, ali smatramo da ovakvu harangu nije zaslužio. Ne samo on nego nitko od javnih osoba i stoga se pridružujemo svima onima koji su stali u njegovu obranu i dajemo mu punu potporu za imenovanje na časnu i vrlo odgovornu dužnost na koju je aplicirao i do sada prošao gotovo sve demokratske procedure.

Isto tako, apeliramo i na sve političke dužnosnike u Republici Hrvatskoj koji često “iskaču” iz sustava uljuđenog i pristojnog načina komuniciranja da to ne čine jer to šteti, prije svega odnosima unutar države, posebice generacijama mladih, njima samima, ali i ugledu naše države na međunarodnoj razini.

Pozivamo i sve druge braniteljske udruge u Republici Hrvatskoj da nam se pridruže u potpori gospodinu Ivanu Turudiću, prije svega kao jednom od zasigurno malobrojnih hrvatskih branitelja iz redova visokih pravosudnih dužnosnika, kako bi mu se pružila šansa da u skladu sa svojim bogatim stručnim i radnim iskustvom, ali i u skladu sa svojim domoljubnim uvjerenjima i osobnom hrabrošću, za koje mi virovitički branitelji znamo i kojima smo svjedočili, nastavi predano raditi kao glavni državni odvjetnik.”

(Koordinacija braniteljskih udruga ratne općine Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content