Održana sjednica Skupštine Nogometnog središta Našice: Benjamin Radinković proglašen najboljim nogometašem

U Gradskoj vijećnici u Našicama jučer (ponedjeljak) je Skupština Nogometnog središta Našice održala svoju redovnu sjednicu. Zbog spriječenosti predsjednika Nogometnog središta Našice Ivice Valenčaka, skupštinu je otvorio i vodio Dražen Ibriks, član izvršnog odbora.

Jednoglasnom odlukom svi članovi skupštine prihvatili su izvješće o radu za 2023. godinu te izvješće svih liga koje su pod ingerencijom NS Našice. Također su jednoglasno prihvaćeni i izvješće o radu Zbora nogometnih trenera i Zbora nogometnih sudaca kao i financijsko izvješće za 2023. godinu.

Skupština je prihvatila i odluke o početku natjecanja u drugom dijelu prvenstva. Prvo kolo proljetnog dijela u 2. županijskoj nogometnoj ligi odigrati će se 9. ožujka, a tjedan dana kasnije s natjecanjem će krenuti i juniori, pioniri te početnici (U-11), a oni najmlađi (U-9) svoju prvu utakmicu odigrati će 2. travnja. Finalna utakmica Kupa, između FEŠK-a i NAŠK-a odigrat će se 10. travnja u Našicama.

Na sjednici je jednoglasno usvojen i prijedlog novog Statuta Nogometnog središta Našice koji je usklađen s novim Zakonom o sportu. Već tradicionalno svečano su dodijeljena i priznanja, tako da je za najboljega delegata u 2023. godini proglašen Valentin Baričević, najbolji sudac je Nikola Bančić, a najbolji trener Ljubiša Prodanović (NK Omladinac Vukojevci).

Za najboljeg mladog igrača proglašen je Dino Mendroš (NK FEŠK), najbolji vratar Marijo Banović (NK NAŠK), a najbolji nogometaš Benjamin Radinković (NK FEŠK). Priznanje za najbolji nogometni klub u 2023. godini primio je predsjednik kluba NK Omladinac Vukojevci Josip Bastijan. Za dugogodišnji rad u nogometu priznanje su primili: Mišo Jantoš (NK Zagorac 1952), Ivica Bardy (NK Omladinac Niza), Ivica Buljan (NK Vuka) i Vjekoslav Jug (NK Željezničar).

Predsjedniku Uprave NEXE grupe Ivanu Ergoviću naknadno će biti uručeno priznanje za izniman doprinos razvoju i unapređenju nogometa. Uručena su i dva priznanja za životno djelo, posthumno Pertu Striliću (NK FEŠK), te Eduardu Horvatu (NK Đurđenovac). Prigodnim obraćanjem obojica su se zahvalili Nogometnom središtu Našice te svojim klubovima koji su ih i nominirali.

Skupštini su nazočili gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, tajnik Nogometnog saveza Osječko-baranjske županije Željko Bel i načelnik Općine Podgorač Goran Đanić koji su uputili čestitku svim dobitnicima priznanja te pohvalili rad i organiziranosti Nogometnog središta Našice.

(www.icv.hr, ak, foto: S. Kulišić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content