U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica čitajući kratke priče obilježili Svjetski dan čitanja naglas

Svjetski dan čitanja naglas neprofitna je organizacija LitWorld utemeljila 2010. godine kako bi se proslavila moć čitanja naglas te zagovaralo čitanje i pismenost kao temeljno ljudsko pravo koje svima pripada. Otad se Svjetski dan čitanja naglas razvio u globalni pokret milijuna čitatelja, pisaca i slušatelja iz zajednica diljem svijeta koji se okupljaju kako bi odali počast radosti i moći čitanja.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica Svjetski dan čitanja naglas obilježen je gostovanjem učenika iz drugog razreda osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica i njihove učiteljice Romane Brajković, zatim učenika drugog razreda Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica i njihove učiteljice Jasenke Jurić Čivro te učenika četvrtoga razreda Katoličke osnovne Virovitica i njihove učiteljice Josipe Burušić Pavlović.

3 1

Učenici koji su se natjecali čitali su kratke priče, a pobjedu su odnijeli najbrži. Tako je iz Brlića drugo mjesto odnio Roko Andrović, a prvo Mislav Matić. Iz Nazora je drugi bio Matias Blažević, a prva Hana Andrašević. Drugo mjesto među natjecateljima iz Katoličke osnovne škole osvojila je Hana Mikolić, a prvo Ema Botić.

U drugom dijelu natjecanja, Knjižnicu su posjetili učenici prvog, drugog i trećeg razreda produženog boravka Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica zajedno s učiteljicama Marinom Predragović, Mateom Han Radan I Lorenom Lach. Natjecali su se učenici drugog i trećeg razreda. U drugom razredu najbrži u čitanju bio je Leo Kalim, a u trećem Luka Čizik.

Učenici produženog boravka ujedno su Knjižnici i darovali slikovnice povodom Međunarodnog dana darivanja knjigom koje svi mogu darovati do 16. veljače. 

(knjiznicavirovitica.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content