Velikorastovčani u subotu, 10. veljače pripremaju tradicionalnu, 14. “Kobasijadu”

Dobrovoljno vatrogasno društvo Veliki Rastovac, uz pokroviteljstvo Općine Crnac, u subotu, 10. veljače od 14 sati, organizira svoju prepoznatljivu “Kobasijadu”- druženje uz slavonske delicije te natjecanje za najbolji uzorak kobasice.

Velikorastovčani su ponosni na svoju “Kobasijadu” koja je, kako kažu, najdugovječnija u Virovitičko-podravskoj županiji.

– Ove godine održavamo našu 14. “Kobasijadu” i ona je definitivno najstarija u županiji na što smo posebno ponosni. Svih 14 godina “Kobasijadu” organiziraju vatrogasci, odnosno naš DVD i ulažemo doista veliki trud kako bi sve bilo na visokom nivou. Kao i svake godine osiguravamo veliku vatru te kobasice i slanine koje posjetitelji mogu peći. Od 12 do 14 sati su prijave za natjecanje za najbolji uzorak domaće kobasice, u 14 sati svečano otvorenje “Kobasijade”, dok je u 16:30 ocjenjivanje i proglašenje pobjednika. Pobjednik “Kobasijade” dobit će nagradu od 100 eura, drugoplasirani 70, a trećeplasirani 50 eura. Cijela ova naša lijepa priča završava velikom zabavom u društvenom domu koja počinje u 20 sati – kaže zapovjednik DVD-a Veliki Rastovac Tomislav Kunštek.

Organizatori pozivaju sve proizvođače suhomesnatih proizvoda da se okušaju na natjecanju, a sve ljubitelje dobrog jela i pića te vesele zabave da dođu u Veliki Rastovac i dobro se zabave.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content