3. HRL ISTOK Orahovčanke pobjednički u drugi dio sezone: Sara Špiranec s 10 pogodaka predvodila ekipu do trijumfa nad Osijekom 3

Rukometašice Orahovice ostvarile su vrijednu domaću pobjedu u sklopu 8. kola 3. HRL Istok protiv treće ekipe Osijeka. Završilo je 26:25 za Orahovicu, a treba reći da su domaće djevojke vodile cijeli susret i da pobjeda niti u jednoj sekundi nije došla u pitanje.

Orahovčanke su bolje krenule u utakmicu, no mlade Osječanke su vrlo brzo uhvatile konce igre pa se cijeli prvi dio igrao ‘gol za gol’ te se remijem i otišlo na odmor (12:12). U drugom dijelu ekipa Andrijane Rukavina zaigrala je puno bolje i na polovici tog drugog dijela digla razliku na +4 (19:15) i čuvala tu prednost do pred sam kraj, kada je malo ponestalo snage pa su Osječanke uspjele doći na samo pogodak zaostatka, no pobjeda i bodovi su ostali u Orahovici.

Briljirala je u domaćim redovima Sara Špiranec s 10 pogodaka, a pratile su je Tena Rukavina i Mia Rončević s po 5. Treba svakako istaknuti i vrhunsku partiju u oba smjera mlade 14-godišnje Arijane Čočaj. Arijana je bila neprelazna u obrani, a u napadu kada nitko nije imao rješenja, ona je prošla i zabijala, na kraju je upisala tri pogotka.

ŽRK ORAHOVICA – ŽRK OSIJEK 3 26:25 (12:12)

ŽRK ORAHOVICA: Balaž, Boljkovac, Rukavina 5, Matišić, Dakić 1, Hadzima, Rađenović, Marčinković 2, Arta Čočaj, Zeman, Arijana Čočaj 3, Žužak, Špiranec 10, Tomas, Meočević, Rončević 5. Trenerica: Andrijana Rukavina.

ŽRK OSIJEK 3: Sejkora, Kolarik, Samardžić 7, Grgić 1, Kirsch, Milošević 5, Grubišić 2, Banović, Mikinčić, Ević, Martinović, Duhović 2, Kragujević 3, Malovan 5. Trenerica: Aleksandra Bečka.

Lijepu gestu odradilo je nakon utakmice čelništvo ŽRK Orahovica, naime u znak zahvale i doprinosa klubu svim igračicama i u povodu Dana žena poklonjeno je cvijeće, a da dojam bude puniji, čin uručenja cvijeća povjeren je rukometašima i vodstvu Rukometnog kluba Orahovica.

tablicaa

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content